La plaça de la Constitució des Mercadal quedà ahir fosquet petita en l’acte que obre les festes de Sant Martí | Kika Triay

TW
1

La plaça de la Constitució des Mercadal quedà ahir fosquet petita en l'acte que obre les festes de Sant Martí, que tindran lloc el cap de setmana del 19 i 20 de juliol. El batle Francesc Ametller encetà la nit i un policia local va fer la tradicional lectura del ban municipal per anunciar l'arribada de les festes. Un dels moments més emotius va ser quan, un a un, els membres de la Junta de Caixers, que enguany encararan el segon any del bienni, pujaren a l'escenari de la plaça, tot i que les il·lusiones esclataren quan es sentí la sonada de les festes. El fabioler, Francesc Gomila, interpretà el primer toc de tambor i fabiol, emocionant a la multitud. Després del silenci mentre sonava la tonada, el públic esclatà en apludiments simbolitzant l'inici del programa festiu.


Cant i música

Noticias relacionadas

El pregó es va obrir amb l'actuació de la cantautora Tina Servera, neboda de Margarita Borràs, protagonista del pregó. La solista interpretà una cançó per donar pas a la intervenció de qui va ser la primera regidora de l'Ajuntament. Va ser un pregó ple d'emocions, de records personals i de persones significatives del poble, mentre es projectaven imatges de la història recent de la població. Margarita Borràs s'emocionà més d'una vegada, i el públic va saber respondre amb aplaudiments. També es van poder visionar imatges de Sant Martí, com a exemple de l'evolució de la festa en les últimes dècades. El pregó acabà amb l'ovació de la gent cap a la pregonera, que va rebre un obsequi de mans del batle.

Les ganes de Sant Martí esclataren amb l'actuació de la Banda de Música des Mercadal, dirigida per Litus Arguimbau. Els músics interpretaren vàries peces festives per ambientar la nit. A continuació, els mercadalencs imercadalenques brindaren amb el tradicional tast del gin amb llimonada somiant ja amb l'esclat festiu.