Residentes y visitantes han disfrutado de esta arraigada tradición | Javier Coll

TW
1

Sant Climent va tornar a acomiadar-se de les seves festes patronals i un any més ho va fer de la manera més refrescant possible. Trenta tones d'aigua repartides en dos camions cisterna ha estat el remei escollit per mitigar la ressaca derivada dels dos dies més intensos viscuts per la pedania maonesa en tot l'estiu. Al voltant de les dotze i mitja del migdia un petit tram del carrer Sant Miquel es va omplir amb prop d'un centenar de santclimenters i santclimenteres armats amb poals, pistoles d'aigua i altres eines destinades a escampar el líquid element per tot arreu - a més de les dues mànegues a pressió instal·lades a cadascun dels camions cisterna.

Àgueda Socias, tresorera de la junta de l'Associació de Veïns de Sant Climent, explica com aquesta tradició neix «fa una vintena d'anys, més o menys, com a solució d'alguns dels veïns a la ressaca de les festes; més tard va haver de regular-se i es va traslladar al carrer Sant Miquel, perquè, com és natural, no tothom volia mullar-se, i podia ser molest per la gent que travessava el poble en cotxe». Alguns dels participants van aportar un punt extra de color a la festa amb disfresses i roba estrafolària, que prest va acabar xopa de dalt a baix.

La participació va ser prou variada; des de fillets de poc més de sis anys fins a homes i dones fets i drets, passant per joves de vint-i-pocs. Ningú no es va lliurar. Una celebració passada per aigua que tanca el programa d'actes d'unes de les festes de Sant Climent més concorregudes dels darrers anys.