L'acte també ha contat amb música a càrrec de la Banda de Maó. | Javier Coll

TW
15
Maó ha celebrat aquest matí l'acte institucional de Sant Antoni, per commemorar la conquesta de Menorca pel Rei Alfons III l'any 1287. Ha estat, amb una ofrena floral als peus del monument d'Alfons III a la Plaça Conquesta, i una posterior representació popular de la presa de Menorca, amb la Colla de Geganters de Llucmaçanes.
L'acte ha començat a les 11 del matí, amb el cercavila de la Banda de Música de Maó. Mitja hora més tard, a la Plaça Conquesta s'hi ha fet l'ofrena, amb presència de la corporació municipal, així com del Consell, el Govern i el director insular de l'Estat, Javier López Cerón.
La batlessa de Maó, Àgueda Reynés, ha pronunciat unes paraules en les que ha recordat "la fita històrica més important per aquesta terra i per la seva gent, ja que des de llavors formam part de la civilització cristiana, del món occidental".
En el seu discurs, Reynés no ha volgut passar per alt que "recordam una acció bèl·lica, un enfrontament que generà moltes víctimes i que mos ha de servir per entendre d'una altra manera la relació entre els pobles i entre cultures, el camí de la integració i la convivència". Així, es referí a l'atemptat que ha patit aquest dimecres el setmanari satíric Charlie Hebdo fent "reivindicació de democràcia i defensa activa de les llibertats".
Per altra banda, l'acte també ha servit perquè la presidenta de la corporació municipal faci una exposició defensant lagestió feta pel seu equio de govern aquests darrers anys, durant una "etapa de dificultats" que "acabam de viure" i que "encara mos crea inquietud".
Acabat l'acte a la Plaça Conquesta, l'acció va passar a la Plaça Constitució, on la Colla de Geganters de Llucmaçanes va escenificar la conquesta amb els gegants del Rei Alfons III, Abu Umar i Nura, amb la música dela Banda deMaó i el cor de l'Orfeó Maonès. infants

Els gegants del Rei Alfons III, Abu Umar, Nura i en Tomeu i na Guida, van ser els protagonistes del darrer esdeveniment d'aquest matí commemoratiu. Va ser a la Plaça Constitució, on les figures de la Colla de Geganters de Llucmaçanes van representar amb balls el traspàs de poder a mans cristianes, amb un almoixerif que duu a la mà la clau de l'Illa. Tot, en presència de Nura, que encarna Menorca. Van acompanyar els geganters els músics de la Banda de Maó i els membres del cor de l'Orfeó Maonès, que van posar les notes musicals a un acte que va presenciar un nombrós públic.