Ignasi Moll Taltavull | Gemma Andreu

TW
4

Entre empegueït i il·lusionat, Ignasi Moll Taltavull va dir que sí quan els dos caixers pagesos i el fabioler van visitar Torrellafuda per convidar-lo a participar a la qualcada en nom del caixer senyor, Borja Morgades de Olivar. Té 10 anys i serà la primera vegada que surt per Sant Joan. És fill de Tòfol Moll Taltavull, l'amo de Torrellafuda, que va ser caixer pagès en el bienni 2008-09, i Rita Taltavull. Ignasi Moll serà un dels més joves de la qualcada però els pares el veuen segur per sortir.

De fet, qualca a cavall des dels 3 anys i està acostumat a manejar l'animal. La prova de foc va ser el replec que va tenir lloc a Son Felip el dissabte i la va superar davant els ulls de tothom fent bots i dominant l'animal. Treurà n'«Esquitx», un cavall de Torrellafuda que té 22 anys.

El jovenet cursa cinquè curs al col·legi Pere Casasnovas i juga a futbol amb l'Orient i tots els seus companys estan exaltats de que el seu amic surti dalt cavall. Però on més contents estan és a casa, on les seves germanes bessones, na Gemma i na Teresa (són trigenis), estan molt contentes, com també na Núria, de 14 anys, i na Laura, de 19 anys, que estudia a Barcelona i vindrà per les festes.

Noticias relacionadas

Tradició de s'apuntar

Ignasi va ser el primer del lloc que els caixers pagesos, Miquel Bosch i Carlos Taltavull, van apuntar, però també apuntaren al seu pare, Tòfol Moll Taltavull, i els dos missatges de la finca, Guiem de la Fuente Marquès i Lluís Pons Pons.

L'arribada de la comitiva de s'apuntar va ser una alegria a Torrellafuda. Madona, Rita Taltavull, va treure uns deliciosos pastissets, cafè i aigua fresca. «Has quedat bé», li digueren els pagesos.

La comitiva de s'apuntar demana el nom de cada cavaller, les tandes que sortirà, els cavalls que treurà, i si l'amo vol la visita de la Comitiva des Be. Els caixers pagesos van aprofitar la visita per explicar de primera mà mesures per donar més agilitat a la qualcada. «Tots hem de col·laborar», va ser el missatge. Dissabte, a Ses Arenetes s'aniran a apuntar els pagesos de fora terme i jubilats.