La Junta de Caixers es va fer la fotografia oficial de les festes de Sant Joan 2016-17. D’esquerra a dreta, el caixer casat, José Pons Monjo (ferrer); el caixer pagès de Migjorn, Pere Moll Bosch (l’amo de Sant Joan Gran); el caixer fadrí menestral, Marc Ribó Juanico (de professió marbrista); el caixer senyor, Lorenzo de Salort i de Salort ;el caixer capellà, Joan Francesc Camps Serra (vicari de Sant Francesc i la Catedral) i Cristòfol Bosch Salord, caixer pagès de tramuntana, l'amo de Binigafull | Josep Bagur Gomila

TW
27

Ciutadella proclamà ahir la nova Junta de Caixers, els sis protagonistes de les festes de Sant Joan del bienni 2016-17. Va ser en l' acte solemne del 9 de Juliol, que omplí de públic el Saló Gòtic i deixà dreta a una gentada a l'entrada de l'Ajuntament, en un calorós capvespre d'estiu.

L'expectació era màxima per escoltar la proclamació de la Junta de Caixers, però el tempo el marcava el protocol de la sessió solemne. Damià Bosch va ser l'encarregat de fer la lectura de l'«Acta de Constantinoble», la crònica de l'Assalt turc de 1558, una lectura que d'ençà fa set anys protagonitzen ciutadans d'apeu. A continuació el periodista Carles Marquès oferí la conferència acadèmica. La batlessa, Joana Gomila, que presidí el seu primer acte solemne del 9 de Juliol, li entregà un record en nom de la nova Corporació, que també s'estrenà en la sessió. L'acte comptà amb l'assistència dels nous representants de les institucions insulars i balears, encapçalats per Maite Salord i Marc Pons, i del bisbe Salvador Giménez.
La calor anava en augment i l'expectació creixia per moments en l'ambient popular. Llavors es lliuraren els premis de Sant Joan: a Pili Enrich Pons, com autora del cartell de les festes 2015 i a Caterina Bonet i Guillem Benejam, com autors de l'estampa de Sant Joan 2015 i la de l'any qui ve.

També es lliurà el Premi Amorós d'Arquitectura per la rehabilitació de l'edifici del carrer Santa Clara nombre 5, que recollí l'arquitecte del projecte, Josep Capó Casasnovas, en representació de la propietària, María Lucía Sansaloni Coll.


El moment més emotiu

Abans de la proclamació de la nova Junta de Caixers, la batlessa Joana Gomila va tenir unes paraules d'agraïment per la Junta de Caixers del passat bienni, per la seva implicació en el bon desenvolupament de les festes, que va fer extensiu als Voluntaris de Sant Joan, i a Protecció Civil, la Policia i la resta d'efectius «que ha fet possible gaudir d'un Sant Joan de dalt de tot.


[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]