Festes de Gràcia 2015

Cap al 125 aniversari de Gràcia

El nou cartell, la reposició de l’auca i la composició musical atraquen Maó a la festa

|

Valorar:
Jorge Fernández Aldoy, autor del cartell de les festes de Maó en el seu 125 aniversari

Jorge Fernández Aldoy, autor del cartell de les festes de Maó en el seu 125 aniversari

Gemma Andreu
Menorca mao Ayuntamiento fiestas Mare Deu de Gracia 2015 presentacionMenorca Mao fiestas Mare Deu Gracia 2015 instalacion auca del centenaMenorca Mao fiestas Mare Deu Gracia 2015 banda musica mao estreno tra

L'Ajuntament de Maó presentà ahir dijous el cartell de les festes de Mare de Déu Gràcia amb motiu del seu 125 aniversari. L'artista Jorge Fernández Alday, natural de Bilbao i resident a l'Illa, conjuga en una sola peça la imatge dels cavallers quan se'n van, de darrera, amb la celebració de l'efemèride.

La intenció de l'equip de govern municipal va ser tornar a la pràctica de convidar cada any un artista reconegut de l'Illa per a la creació d'un cartell que tengui un component artístic i també de disseny gràfic que, alhora, servirà per ampliar i enriquir el fons artístic del Consistori de Maó i també promocionar l'obra dels artistes menorquins.

El regidor de Cultura i Festes, Hèctor Pons, recalcà que l'aportació que volia fer l'Ajuntament a Jorge Fernández es destinarà, per petició d'ell, a concedir una beca a algun alumne al seu taller artístic de cara al pròxim curs. A més del cartell, s'han creat unes camisetes amb el mateix dibuix per a qui vulgui un exemplar. La il·lustració festiva es farà, a més, amb la portada del programa de festes de Gràcia de Maó tot i que amb un enfoc diferent al del cartell.

D'altra banda, es va presentar la reposició de l'auca de les festes de Mare de Déu de Gràcia que es va realitzar l'any 1990 en motiu de complir-se el centenari de les festes modernes. L'auca, que els autors van regalar a l'Ajuntament, va ser realitzada en ceràmica pels germans Lora Buzón sobre uns versos escrits per Josep Portella. Un total de 18 imatges conformen aquest mosaic, i són un recorregut pel desenvolupament de les festes en el moment de fer-se.

Per les pròpies dimensions d'aquesta obra única, es va decidir col·locar-la a l'entrada del Claustre del Carme per tal que estés protegida i també perquè fos accesible per al públic en general. En motiu de les obres que es van realitzar al Claustre, l'auca es va retirar fins dia d'avui i no va ser fins ahir quan es va tornar a penjar al seu lloc original pel 125 aniversari de les festes de Gràcia.

Per últim, ahir a la Plaça Constitució es va poder sentir una peça especial creada per Ricard Ramisa a petició de l'Ajuntament i que va ser tocada per la Banda de Música de Maó. La composició ha estat arrenjada per Jordi Orell i ha estat titulada com «Tradició i festa». Té com a objectiu sumar-se al repertori popular de músiques i cançons vinculades a la celebració de les festes de Gràcia

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

Anterior
Página 1 de 7
Siguiente

I jo me deman
Hace más de 6 año

Sa primera vegada que el vaig veure me vaig demanar kin sentit tenien ses lletres a s'americana des caixers, sense açò i amb altres color podria passar, però ni així com està ni per es 125 anys de ses FESTES DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA. Copia de Dalí sense sentit.

Valoración:1menosmas

Xano
Hace más de 6 año

Fa por a sa por

Valoración:1menosmas

deprimida per es cartell.
Hace más de 6 año

Aquet cartell em deprimeix tan sol de mirar-lo.

Valoración:1menosmas

Pericles
Hace más de 6 año

Lo dicho, para tan brillante cartel y celebración del 125 aniversario, lo del himno ya está solucionado "Casachov" ruso.

Valoración:0menosmas

Manuel
Hace más de 6 año

miquel: el enfoque que le das a tu defensa del póster, tratando a las demás opiniones de "intolerancia orquestada y política" o "personas asignadas a sueldo" te deja a ti como persona intolerante y sin argumentos para defender tus ideas. Hasta ahora la única manipulación orquestada, con respecto a las fiestas, es la que propiciaron los actuales inquilinos del consistorio haciendo un pregón alternativo y dividiendo a la sociedad.

Valoración:4menosmas

Batuadei
Hace más de 6 año

Señores, el árbol no nos deja ver el bosque ¿qué es lo mejor de las tres fotos?... sencillo..... la banda está tocando en la plaza, justamente peatonalizada por el anterior equipo de gobierno..... a ver si este equio de gobierno vuelve a reabrirla como parking y conseguís que esta escena no se repita? En cuanto al cartel, pues que queréis que os diga, es arte, y como tal hay que respetarlo. Lo que está claro es que yo no me pongo una camisa con eso dibujado, ni de coña.....

Valoración:1menosmas

Joan Marc
Hace más de 6 año

la verdad es que es un cartel tristisimo. No cumple, para nada con su función de anunciar una fiesta. Más bien todo lo contrario. ES TETRICO.

Valoración:3menosmas

maonès
Hace más de 6 año

Per cert, cuanta raó tens, Miquel: el de 2011 era per sentir vergonya, i sí: esteim davant d'una altra cosa...

Valoración:-8menosmas

maonès
Hace más de 6 año

A Pericles: ja m'explicaràs on és que jo t'he faltat. No entenc què m'expliques d'històries den Pujol i en Chaves. Si tu hi eres quan els grisos van entrar a sa plaça (jo també, tot i que era prou petit) ja fa prou anys que ets per aquestes terres com per entendre'm...

Valoración:-4menosmas

cabildu
Hace más de 6 año

una desgracia. a que hace gracia? y ahora veremos que tal el nuevo "himno" ja ajjjja

Valoración:-6menosmas
Anterior
Página 1 de 7
Siguiente