TW
63

L'Ajuntament de Maó presentà ahir dijous el cartell de les festes de Mare de Déu Gràcia amb motiu del seu 125 aniversari. L'artista Jorge Fernández Alday, natural de Bilbao i resident a l'Illa, conjuga en una sola peça la imatge dels cavallers quan se'n van, de darrera, amb la celebració de l'efemèride.

La intenció de l'equip de govern municipal va ser tornar a la pràctica de convidar cada any un artista reconegut de l'Illa per a la creació d'un cartell que tengui un component artístic i també de disseny gràfic que, alhora, servirà per ampliar i enriquir el fons artístic del Consistori de Maó i també promocionar l'obra dels artistes menorquins.

El regidor de Cultura i Festes, Hèctor Pons, recalcà que l'aportació que volia fer l'Ajuntament a Jorge Fernández es destinarà, per petició d'ell, a concedir una beca a algun alumne al seu taller artístic de cara al pròxim curs. A més del cartell, s'han creat unes camisetes amb el mateix dibuix per a qui vulgui un exemplar. La il·lustració festiva es farà, a més, amb la portada del programa de festes de Gràcia de Maó tot i que amb un enfoc diferent al del cartell.

Noticias relacionadas

D'altra banda, es va presentar la reposició de l'auca de les festes de Mare de Déu de Gràcia que es va realitzar l'any 1990 en motiu de complir-se el centenari de les festes modernes. L'auca, que els autors van regalar a l'Ajuntament, va ser realitzada en ceràmica pels germans Lora Buzón sobre uns versos escrits per Josep Portella. Un total de 18 imatges conformen aquest mosaic, i són un recorregut pel desenvolupament de les festes en el moment de fer-se.

Per les pròpies dimensions d'aquesta obra única, es va decidir col·locar-la a l'entrada del Claustre del Carme per tal que estés protegida i també perquè fos accesible per al públic en general. En motiu de les obres que es van realitzar al Claustre, l'auca es va retirar fins dia d'avui i no va ser fins ahir quan es va tornar a penjar al seu lloc original pel 125 aniversari de les festes de Gràcia.

Per últim, ahir a la Plaça Constitució es va poder sentir una peça especial creada per Ricard Ramisa a petició de l'Ajuntament i que va ser tocada per la Banda de Música de Maó. La composició ha estat arrenjada per Jordi Orell i ha estat titulada com «Tradició i festa». Té com a objectiu sumar-se al repertori popular de músiques i cançons vinculades a la celebració de les festes de Gràcia