TW
0

Les festes de Sant Nicolau han tancat aquest diumenge amb molta animació, les festes patronals de Menorca. La festa dedicada al patró de la muntanya del Toro, organitzada per una comissió de joves del poble des Mercadal, ha acomiadat un estiu intens de celebracions festives i jaleos.

La festa ha començat de jorn, a primera hora del matí, amb la música de la banda Cap de Fibló. A les nou, ja s'ha tornat a sentir el cloc-cloc de les potes dels cavalls en la sortida de la qualcada, després d'una nit de molta festa pel jovent. Un cop replegats els cavallers, la plaça de l'Església ha estat l'escenari de la recollida de les banderes per part dels caixers fadrins representants dels pobles de l'Illa.

Amb la filera de penons, la qualcada ha iniciat la pujada al Toro dalt cavall. Mentre, la gent ha pogut accedir fins al cim a través d'un servei d'autobusos per evitar el trànsit privat de cotxes i facilitar l'itinerari de la comitiva festiva de Sant Nicolau dalt cavall.

Poc abans de les onze del matí, una gernació esperava amb expectació l'arribada dels caixers, centre d'atenció de multitud de càmeres fotogràfiques. Després de descavalcar, la comitiva ha accedit a l'interior del Santuari de la Mare de Déu del Toro, on sha celebrat una multitudinària Missa de Caixers.

Després de l'Eucaristia en honor al patró, els caixers han cavalcat de nou per iniciar el Jaleo. El públic ha fet botar els cavalls en joiosos bots amb vistes panoràmiques a tota l'Illa. Acabat el bull festiu, els caixers han rebut les canyes verdes de mans dels fillets i filletes amb la vestimenta típica menorquina. Seguidament, els genets han gaudit d'una beguda oferida a la Posada del Toro.