TW
0

Amb les festes patronals dels pobles de Menorca ja passades, Alaior i Es Migjorn Gran van tornar a rebre els cavalls. Va ser amb la Festa des Caixers i la de Sant Miquel, respectivament.

Tant en un cas com en l'altre, les qualcades es van començar a formar a les 18 hores. En el cas d'Alaior, cavallers i caixers es van reunir al Pla d'en Borràs, des d'on  van partir en direcció al Club de Jubilats, on el caixer fadrí va rebre la bandera. A partir d'aquell moment, la comitiva va recórrer els carrers del poble fins que al voltant de les 20 hores van fer entrada a la Plaça Constitució. Allà, i amenitzats amb les notes de la Banda de Música Jove d'Alaior, es va iniciar un jaleo. Un acte, aquest, que els més petits poden gaudir d'una manera més intensa, ja que hi ha molta menys massificació i això els permet viure més de prop les sensacions de fer botar els cavalls, sense córrer risc.

Es Migjorn
El fabioler Marc Pons va ser l'encarregat de sonar el primer toc de fabiol des de les escales de l'Ajuntament, i acte seguit, el caixer fadrí, Miquel Sales, va rebre la bandera. Va ser en aquell moment que s'inicià el replec pels carrers del poble, i al voltant d'una hora més tard entraven a la parròquia per celebrar-hi completes. Acabada la celebració, els cavalls es dirigiren cap a Sa Plaça on es va fer el primer jaleo d'aquestes festes de Sant Miquel.