Unes 50 persones es van reunir a Santandria on, tot i no fer-se la travessia prevista, si que van fer una entrada simbòlica a l’aigua, malgrat la presència de bòrns | Josep Bagur Gomila

TW
0

Fins a 430 euros es van recollir ahir dematí a la nedada organitzada per l'organització Brazadas Solidarias a la platja de Santandria, a Ciutadella. Un esdeveniment que no es va poder fer com s'havia previst, però que igualment va reunir una cinquantena de banyistes i ranxo més que els acompanyaren des de la vorera.

La climatologia havia canviat les darreres hores i les condicions no eren del tot favorables. A això, s'hi va afegir que l'aigua era plena de bòrns, fet que va motivar la suspensió del recorregut previst de 800 metres.

Des de l'organització, Tita Llorens explicava que «al ser una nedada no competitiva, no ens hem volgut arriscar a fer la travessia pels bòrns que hi havia, ja que l'aigua estava molt remoguda i no s'hi veia gens».

En qualsevol cas, la trobada va acabar sent la festa que els organitzadors havien previst, i encara que no es va fer la prova, sí que els més valents, una cinquantena de persones, es van animar a ficar-se a l'aigua de forma testimonial. «Si s'hagués fet la nedada haurien estat més els que s'haurien animat, perquè hi havia molta gent a la platja», diu Llorens, satisfeta per la convocatòria.

Després de la nedada simbòlica, els assistents van compartir una xocolatada a la mateixa platja, i també una copa de cava per desitjar plegats una bona entrada d'any.

L'esdeveniment va comptar amb la presència de l'impulsor de Brazadas Solidarias, Christian Jongeneel, qui va engegar aquest projecte solidari per ajudar al desenvolupament de l'Índia.

A més, també hi va haver membres de la Fundació Vicenç Ferrer a Ciutadella, entitat que, com a col·laboradora amb Brazadas Solidarias, també va participar de la trobada, instal·lant també una paradeta amb objectes de la seva botiga.