La proposta de vestir de l’oest va rebre el suport popular; van ser molts els que s’ambientaren en els western. | David Arquimbau

TW
7

«Welcome to far West» és el missatge de benvinguda amb què es trobava tothom qui arriba a la Plaça Nova des dels carrers de Maó o Curniola. És l'avís de què s'entra a l'oest americà, un món dominat per sheriffs, cowboys, bandits i indis.

És l'entrada al parc temàtic que enguany ha impulsat l'Ajuntament de Ciutadella, amb la col·laboració del Centre Municipal d'Art, associacions comercials i empresarials com Ciutadella Antiga, PIME i CAEB, així com també diferents comerços, amb la intenció de revitalitzar el carnaval ciutadellenc.

L'objectiu sembla aconseguit una vegada vista la satisfacció general que ha generat el muntatge. Això és, un poble típic dels westerns a la Plaça Nova, amb el seu saloon, l'oficina del sheriff i la presó, o la típica barberia, sense oblidar-nos del Fort Apache, amb la seva peculair bandera americana, de franges blanc i vermelles i amb l'escut de Ciutadella.

Noticias relacionadas

I a la Placeta des Be, un poblat indi, amb les seves tendes, els tancats per als cavalls o el tòtem, aprofitant la columna de l'escultura del Be de Sant Joan. Així mateix, entre les dues places, els comerços s'han afegit a la iniciativa amb mostradors decorats per a l'ocasió.

L'animació, que ja es va comprovar dijous, va continuar aquest divendres, tant el matí, amb els passejos dels escolars, com el capvespre, amb les activitats proposades des de l'Ajuntament i l'acompanyament dels disfressats.

Els comentaris al carrer eren de satisfacció, per una instal·lació feta tota amb materials reciclats i que ha comportat molta feina (amb l'ajut de la Brigada Municipal), però que ha duit al municipi uns decorats ben dignes, fins i tot, amb photocalls on petits i grans es podien fotografiar.