Ciutadella. Moltes famílies i amics van escollir la zona pública des Pinaret per fer les torrades. A la foto, un grup de joves vora el foc, torrant les sobrassades | Josep Bagur Gomila

TW
3

La gent de Ciutadella i de bona part del centre de l'Illa celebrà el Darrer Dimarts amb les tradicionals torrrades de sobrassada. Després de la sortida dels al·lots d'escola i de que les fàbriques i botigues tanquessin el migdia, la gent s'afanyà per passar el capvespre festiu entre familiars i amistats.

Noticias relacionadas

Els pobles van quedar buits. Les famílies i ranxos d'amics van seguir el costum de reunir-se en torn el foc a xalets, hortals i cases de camp. Arreu es sentia l'olor de les torrades de sobrassada, embotits i carn, amb els crespellets o les grixeres de postre. As Mercadal, la torrada organitzada al Recinte Firal no va tenir el poder de convocatòria esperat, en una alternativa per reunir els vesins en comptes d'anar a Cala Rotja, un indret pel qual enguany no s'ha pogut obtenir el permís d'accés.

També un conegut restaurant des Mercadal va ser el lloc escollit pel Club de Jubilats de Ferreries per celebrar el Darrer Dimarts en torn la taula. És la tradició menorquina d'acomiadar la disbauxa del Carnaval per donar la benvinguda a la Quaresma, com a temps de dejuni i abstinència, que comença avui amb el Dimecres de Cendra.