Segur a la sella. En Miquel qualcarà el matí de Sant Joan amb en «Cel», un cavall més vell que ell, de 12 anys | Gemma Andreu

TW
21

Amb un somriure d'orella a orella, Miquel Bellota Campins ens dóna la benvinguda a la porxada de Son Tarí Vell. Li brillen els ulls perquè enguany serà el seu primer Sant Joan com a cavaller. No serà un genet qualsevol, serà el més jove de la qualcada. Serà qui anirà darrera els caixers pagesos, obrint la llarga desfilada de cavallers. Tot un honor per aquest fillet que aquest diumenge complirà 8 anys i que segur despertarà la simpatia de tots.

Va ser el fillet que li va dir a son pare i sa mare que volia qualcar aquest Sant Joan. «Per noltros hagués pogut esperar un poc més, però ha estat decisió seva, el veim preparat i té un cavall de confiança», explica son pare.

En Miquel, un fillet simpàtic i espavilat, cursa segon de primària al Col·legi Salesià. Va començar a qualcar als 5 anys a Equisport i a l'any següent «ja sabia fer bots amb el cavall». Des de llavors practica l'equitació de forma habitual.

Noticias relacionadas

Sortirà el dia matí amb en «Cel», un cavall Menorca de 12 anys. «Em fa moltes ganes, el que m'agrada més és el Caragol de Santa Clara», explica. I és que davant Es Setileno hi ha la casa dels seus amics i té moltes ganes de saludar-los dalt cavall. «M'han dit que donarien aigua i un tros de polo al cavall, i els faré un bot i una capadeta», diu entusiasmat.

Ara bé, el moment més emocionant per a ell diu que serà «sortir amb el cavall de ca s'àvia», al carrer Osca. Per part materna prové de la nissaga pagesa de Ses Truqueries, i s'avi seu, Joan Campins, va ser el darrer l'amo del lloc. S'avi de la seva mare, també Joan Campins, va ser caixer fadrí. I en Miquel, per jovenet que sigui, té clar que vol continuar amb el lligam amb el camp.

[Lea la noticia completa en la edición impresa o enKiosko y MásoMy News]