Guitarres i moltes veus van ser el seguici musical i festiu pel centre | Josep Bagur Gomila

TW
0

Qui ho havia de dir! Han passat 30 anys després d'aquella primera sortida el 1986 dels Fru-Frús, i el grup, puntual, tornà a fer-ho en un any de celebració de l'aniversari. El que començà amb un grupet de guiterres amb els pioners Andreu Boch, Bep Ferro, Jesús Guasch i Rafel Triay, ara s'ha convertit en una formació musical espontània que mou multitud de cantaires.

Aquest grup de cantaires es va començar a formar el mateix any en què l'Ajuntament de Ciutadella organitzà per primera vegada els festers del 22 de juny, divendres de sant Joan. La idea d'organitzar de nou els festers fou del Col·lectiu Folklòric Ciutadella el qual, en col·laboració amb les associacions de vesins del poble, l'any 1986 va recuperar l'antic costum de fer festers pels carrers de la ciutat durant la festa de Sant Joan.

Noticias relacionadas


Itinerari festiu

La sortida va ser des de la plaça des Peix, a les 21 hores, amb una gentada que es sumà a cantar el repertori de cançó popular i havaneres d'enguany, amb una peça estrella dedicada a celebrar les tres dècades de Fru-Frús. La ruta continuà per Santa Clara, carrer de Sant Jaume, Cercle Artístic, Catedral, plaça des Be, ses Voltes, plaça de Sant Pere i fins la plaça del Peix de nou.

El so de les guiterres i la veu dels cantaires amenitzà l'encesa de festers i la festa popular als carrers, amb l'animació prèvia a les festes. Una bullassa musical que s'obrí a tot aquell disposat a passar-s'ho bé entonant cançons amb alegria.