L’Ajuntament va presentar els programes en un berenar amb la premsa, a l’Hostal Jeni | Gemma Andreu

TW
2

L'Ajuntament des Mercadal ha presentat els programes d'actes per a les festes dels seus dos pobles, les de Sant Martí i les de Sant Antoni Abat, de Fornells. Unes programacions que, com és habitual, procuren recollir propostes per a tots els públics, i que inclouen algunes novetats.

Membres de l'equip de govern i també dels partits de l'oposició del consistori mercadalenc van participar ahir en la presentació d'uns programes en què, segons destacà la regidora de Festes, Regina Sintes, s'ha procurat que tenguin un «caire familiar».

Entre les novetats d'enguany, Sintes va destacar la Festa Holi que es farà el dissabte 9 al Recinte Firal, un esdeveniment d'origen hindú (per donar la benvinguda a la primavera) en què el color i la música en són els grans protagonistes.

La resta del programa el conformen un gran nombre d'activitats, organitzades tant des de l'Ajuntament com des de les nombroses entitats i col·lectius del municipi. I és que amb l'arribada de l'estiu i amb Sant Martí, «es Mercadal surt al carrer, fa vida al carrer, i aquest és un programa intens i extens en què hi ha activitats culturals, esportives o socials, i també mercats», destacà el batle, Francesc Ametller.

Cal apuntar que el programa s'inaugura avui mateix, quan, entre d'altres propostes, hi haurà un taller de cuina de receptes de les festes, en col·laboració amb l'Associació de Veïns, el Casal de Joves i el Club de Jubilats.


Fornells i Sant Antoni

I seguint la mateixa línia s'ha confeccionat el programa de Sant Antoni, que comença dijous dia 7 amb el concert de la Banda des Mercadal (dia 8 es farà as Mercadal) i que inclou també activitats per a tothom. Així, es poden destacar la cursa popular de Sant Antoni (dia 13, 19 hores), el sopar de veïns i el ball amb No hi som tots (dia 20, 21 h), el Llaüt Tour, una actuació des d'unes embarcacions amb els Sonadors de Son Camaró (dia 21, 21.30 h), o el pregó de festes, que serà a càrrec d'Antoni Garriga Riera (Toni Tanu), el divendres 22 al Castell de Sant Antoni.

Com és també habitual, i passats ja els dos dies grans de les festes, dia 25 es farà una festa infantil de l'espuma i, ja el capvespre, la sessió de jocs per a petits i grans amb sa Xaranga. Activitats que donaran pas a l'actuació del grup Sommeliers i a l'espectacle de focs pirotècnics i aquàtics a la vorera del Castell de Sant Antoni.