La plaça de s’Algaret de Fornells va ser l’escenari de bots, música i bulla per les festes en honor a Sant Antoni Abat | Maite Carles

TW
1

El fabioler Isaac Triay Moll feia aixecar els últims dormilegues de Fornells a les nou del matí d'aquest diumenge. Els caixers i cavalls l'esperaven mudats i frescos per fer front a una jornada de calor i sentiment vora el mar. La primera en unir-se a la comitiva va ser la caixera fadrina Maria Fuxà, portadora de la bandera de Sant Antoni Abat. La qualcada es completava amb la incorporació del caixer batle Marc Riera dues hores després, quan tots junts es dirigiren a l'església de Sant Antoni, on el caixer capellà Joan Tutzó oficiaria la Missa Solemne.

Noticias relacionadas

Fetes les pregàries i repartit l'aigua-ros, els caixers tornaven a muntar els cavalls. A la plaça de s'Algaret esperava la banda de música des Mercadal, que va arrancar amb «El gato montés» en l'entrada del caixer capellà, el qual va dedicar un llarg bot a una multitud enfervorida.

L'aire intermitent els feia arribar el bullici de la plaça quan després de la tercera volta cadascun dels membres de la qualcada va rebre la canya verda i la cullereta de plata de la mà de les autoritats del municipi. Els van tornar a rebre més tard en la recepció oficial al Castell de Sant Antoni, últim acte abans que la caixera sobreposada deixés la bandera i el silenci envaís els carrers per sentir l'últim toc de fabiol.