Els regidors i la batlessa d’Alaior amb el programa de les festes de Sant Llorenç 2016 a les mans | J.E.B.

TW
1

Els alaiorencs i alaiorenques ja comencen a fer el compte enrere per donar la benvinguda a les festes en honor al seu patró Sant Llorenç. De la mateixa manera ho fa l'Ajuntament d'Alaior, que presentà aquest dimecres el programa de festes amb una portada en què s'exemplifica a la perfecció el moment de la traca, un instant de festa.

Misericordia Sugrañes, batlessa del municipi, destaca que «una de les novetats que inclou enguany el programa és una exposició de cent anys de caixers batles que farà recordar vivències passades de moltes famílies». Es podrà visitar des del 7 fins el 31 d'agost a partir de les 19.30 hores a l'església de Gràcia. Rafel Quintana, regidor de festes del poble, explicà una altra activitat innovadora que té molt a veure amb aquells que tenen entre 14 i 30 anys. I que són amants de gravar els segons i minuts de la vida, és clar. Es tracta del primer concurs videoespot Jove de Sant Llorenç d'aquest any. Amb un màxim de tres minuts, tots aquells que hi vulguin participar i guanyar un premi de 800 euros, hauran de ser capaços de sintetitzar l'ànima i el sentit de ser de la festa. Un esdeveniment idoni per dinamitar la creativitat i l'enginy.

Per altra banda, la novetat del concurs de mostradors que es realitza els dies previs a Sant Llorenç, està en el fet que s'estendrà també a la decoració general d'establiments per tal d'incentivar que tots aquells que no disposen d'un mostrador puguin igualment oferir al públic el seu toc festiu. Una de les activitats esportives que també es classifiquen a la part de novetats, és el clínic per fillets i adults, i el col·loqui impartit per Gemma Triay i Lucía Sainz, campiones d'Espanya de pàdel 2016. Pel que es refereix als actes clàssics, és a dir, aquells que es repeteixen cada any, un d'ells és l'exhibició de retrats de personatges singulars de Lô. «La setena edició d'aquesta mostra fotogràfica estarà representada per 140 imatges, tot i que des del Consistori encara no sabem qui seran els elegits d'enguany», comenta l'alcaldessa. Per últim, cal accentuar, a més, que 23 pàgines del treball de l'edició del programa van destinades a recordar la vida i història d'Arcadi Gomila, personalitat amb gran transcendència pel poble.


Actes diversos

31 DE JULIOL
A les 21 hores. Festival Escola d'Estiu Dansa Lô al Camp Municipal d'Esports Los Pinos.

1 D'AGOST
A les 19.00 hores. Taller per a fillets d'estampació de camisetes de festes al pati del Centre de Gravat de Menorca.

Noticias relacionadas

5 d'AGOST
A les 18.00 hores. Els més petits estan convidats a prendre part en el taller de plomalls per donar notes d'humor i color a l'acompanyament de gegants i capgrossos al carrer major.

10 d'AGOST
A les 20.00 hores. Inauguració de l'exposició Tòtem de Seth Sánchez, al Centre de Gravat de Menorca.

11 d'AGOST
A les 20.00 hores. Yoslan Magic, un xou de màgia en 3D, dinàmic, divertit i diferent amb grans il·lusions, jocs de mans i màgia interactiva per a grans i petits a la Plaça del poble.

A les 20.00 hores. Cantada itinerant pels carrers d'Alaior, a càrrec del grup Dit i Fet, on posaran alegria i ambient de festa enmig del carrer.

12 d'AGOST
A les 20.30 hores. Pregó a càrrec del mestre i pianista Antoni Pons Morlà a l'avinguda Pare Huguet.

13 d'AGOST
A les 13.30 hores. Fotografia de tots els Llorenços d'Alaior a l'Església de Santa Eulalia. I inici dels actes centrals de les festes.