El caixer fadrí, amb la canya en mà | Javier Coll

TW
3

Llucmaçanes va tancar ahir el seu segon dia gran de festes, i ho va fer amb una jornada en la qual s'aprecià un important descens de visitants, cosa que deixà més espai per a les famílies i per al gaudi dels més petits.

Després de la gentada que dissabte va omplir els carrers del poble, el dia d'ahir va ser molt més tranquil i amb més espais per moure's i gaudir de les activitats.

Tot i això, cap dels dos dies hi va haver problemes d'importància i els actes van seguir el seu desenvolupament normal.

A les 9 del matí, José y sus Muchachos van sonar la diana i una hora més tard sortia la qualcada disposada a gaudir de les darreres hores de Sant Gaietà.

Amb el replec completat, els caixers i cavallers van assistir a la Missa de Caixers, celebració en què es va fer el tradicional repartiment de l'aigua-ros i que donaria pas al segon jaleo de festes.

A la plaça s'hi reuní bastanta gent, però molta menys que el dia anterior, fet que deixà més espai perquè els més joves poguessin fer botar cavalls. Fins i tot, qualque venedor ambulant es passejava pels voltants mirant de donar sortida als seus productes, mentre la majoria de la gent cercava les ombres als voltants de la plaça, per protegir-se del sol, que aportava una càlida temperatura, tot i l'oratge que va bufar durant el matí.

Noticias relacionadas

Instants després de la una del migdia començava ja la segona volta del jaleo i a les 14 hores es començaven a repartir les canyes als membres de la qualcada, que s'anaren acostant a la tarima d'autoritats, des d'on els músics de la Banda de Música de Maó sonaven els temes festius.

Eren els darrers bots dels cavalls, en una festa que continuà el capvespre, amb el passacarrers dels gegants de Llucmaçanes i de les colles convidades, i amb l'acompanyament dels músics de la banda.

El dia es completà amb l'actuació, ja a la nit, del grup Es Bastió de s'Illa, i amb el final de festa que va suposar l'espectacle de focs artificials quan ja era quasi mitjanit.

Avui, més activitats

Avui es celebraran els darrers actes festius. A les 19 hores hi haurà la música infantil de Pinyeta Pinyol, i a les 20.30 hores la tradicional sardinada amb què es donarà pas al ball amb la música de Dj Chicha. Aquest Sant Gaietà 2016 es tancarà amb la traca final a mitjanit.

Unes festes tranquil·les tot i la gernació

Dissabte es van fer 18 assistències i la matinada es va atendre una persona per intoxicació etílica. I ahir es van atendre 19 persones. Les 37 actuacions han estat de caràcter lleu. De fet, la més destacada de dissabte va ser l'arrencada d'una ungla del peu per una trepitjada.