Molta és la gent que hi havia aquest dissabte en la primera jornada de Sant Gaietà | Javier Coll

TW
0

Molta és la gent que hi havia aquest dissabte en la primera jornada de Sant Gaietà, unes festes que normalment coincideixen amb les de Sant Cristòfol, des Migjorn Gran, però que enguany, pel fet de celebrar-se en caps de setmana diferents, han duit fins a Llucmaçanes més visitants.

I és que van ser uns quants milers de persones les que van passar ahir pel poble de Maó, i va ser des de primera hora del capvespre quan ja es va començar a notar una major presència de públic.

La repicada de campanes i l'esclat dels morters van ser el tret de sortida per als gegants de Llucmaçanes, acompanyats pels membres de l'Associació Musical de Maó. Va ser una estona per als més petits, que van poder acompanyar les figures en el seu passeig pels carrers del poble.

Ja a les 19 hores, al local de l'associació de vesins, el fabioler, Víctor Pons, demanava permís per sonar el primer toc de fabiol, i tot seguit, la regidora, Laia Obrador, lliurà la vara de comandament al caixer batle, Xavier Janer, i la caixera fadrina, Aina Sánchez, rebia la bandera. Aquella era la sortida de la qualcada.

Noticias relacionadas

Mentre anava arribant més gent pels diferents camins d'accés a Llucmaçanes, la filera de cavalls va recórrer els carrers del poble fins que a les 20 hores, amb mitja hora de retard sobre l'horari previst, entraren a l'església per fer-hi les completes.

La celebració, que va ser oficiada pel caixer capellà, Bosco Martí, acompanyat pel prevere Rafel Portella, va comptar amb la presència de la batlessa de Maó, Conxa Juanola, a més de diferents regidors, com la pròpia Obrador o Héctor Pons de l'equip de govern, i Àgueda Reynés, Simón Gornés o Salvador Botella, de l'oposició.

El jaleo va començar quan faltaven deu minuts per les nou del vespre i amb la plaça i els carrers dels voltants plens de gent.

Pel que fa a incidències, tan sols s'havien atès vuit contusionats, una persona per una ungla arrencada i una altra per una al·lèrgia. Tot de caràcter lleu.