Els protagonistes de la vetllada van ser els de la «Quinta dels quinze» | Javier Coll

TW
0

Molta empenta i bon humor és el que van demostrar la nit d'aquest divendres a Sant Climent els onze joves encarregats d'obrir els actes de les festes de Sant Climent. Va ser amb un pregó que va provocar unes bones rialles entre el públic, en una posada en escena molt teatral.

Els protagonistes de la vetllada van ser els de la «Quinta dels quinze», Laura Moll, Ivan i Sara Camarena, Xavi Aguado, Francesc Camps, Raül González, Lucas Luzón, Neus Cardona, Raquel Pons, Jaume Orfila i Martina Cardona. Junts van oferir un pregó molt original, a mode de diàleg escenificat entre ells, interpretant uns santclimenters i unes barcelonines acabades d'arribar al poble. Estalonant-se en projeccions audiovisuals, uns i altres xerraven de les coses que tenien a Barcelona (el zoo, la Sagrada Família o el Camp Nou) i a Sant Climent (tanques, talaiots, més bars per metre quadrat i habitant que Barcelona, xibeques d'aquelles que es cacen, sobrassada que no engreixa gens o cervesa «bocada per en Berto des Casino». I tot, sempre, a mode de competició.

I va ser així que repassaren els 199 anys d'història de Sant Climent, tot recordant personatges i indrets emblemàtics del poble.

Ja des del principi es va veure que el pregó estaria marcat pel bon humor, amb diàlegs divertits entre els pregoners convertits en actors, i sense oblidar-se d'interaccionar amb el públic, fent diverses preguntes als presents.
«A algú se li va ocórrer la brillant idea de fer pregoners als santclimenters que vam néixer vora l'any 2000, o sigui, que estan de ple dins l'edat del pavo, a tothom li sobra un poc de botxeria o li falta un poc de cosa, una ruixadeta», explicà un d'ells al públic.

Noticias relacionadas


Santclimenter de s'Any

Els propis pregoners van ser els encarregats d'anunciar el 'Santclimenter de s'Any', títol que enguany ha estat per Andreu Pons Pons, conegut per tots com n''Ei'.

L'Associació de Veïns no ha tingut dubtes en nomenar-lo, i de fet, ja feia anys que, asseguren, ho mereixia.

Andreu Pons 'Ei' és un santclimenter nascut el 1963, senzill, humil i que fa una vida de mar discreta i animada. D'aquells que és divertit i hi és quan és hora de festa, però també, i sense que li ho demanin, quan fa falta una mà d'ajuda. Una persona que és amic de tothom, i que és reconegut per la seva habilitat amb les podadores.