TW
16

L'enrenou clàssica de les ferradures ha anunciat a primera hora del matí a tots els membres de la qualcada i als habitants de Sant Lluís que encara hi quedava un dia de festa per endavant. Després de formar la qualcada amb tots els caixers i cavalleres, s'han disposat a recórrer els carrers encara dormits i muts.

A poc més de les 10.30 hores, l'Església parroquial de Sant Lluís repicava amb força. Era l'hora de la missa de caixers, un dels actes religiosos més importants de les festes, ja que es fa en honor al patró de cada poble. A les 11.50, l'Agrupació Musical de Ciutadella ha començat a afinar els instruments per sonar el tradicional jaleo.

Noticias relacionadas

Alguns cavalls han entrat nerviosos al Pla de sa Creu però amb la delicadesa del genet s'arribaven a calmar. Llaços familiars també s'han pogut percebre amb els abraços que es donaven pares i filles al sortir del Pla de sa Creu.

Dues voltes de jaleo que han durat poc menys d'una hora cadascuna han donat pas a l'esperat moment de la festa del diumenge: l'entrega de canyes verdes i de la cullera de plata. Les persones que estaven al costat del sol, han agraït la presència intermitent de ràfegues de vent per minvar la calor.

N'Aina, una de les caixeres més joves de la qualcada i minuts abans d'entrar al pla, se sentia «nerviosa» però «amb ganes». Una caiguda per l'empenta d'un cavall aturà la música de sobte i els membres de la Creu Rotja hi han acudit ràpidament. Per sort, tot s'ha quedat en un petit ensurt i s'ha seguit amb la celebració.