TW
0

Autofitxa
Em dic Ague Juanico, vaig néixer a Alaior fa 47 anys i faig feina de dependenta en una botiga de roba de casa. M'agrada molt l'esport i sobre tot el bàsquet. Enguany torno a participar en aquesta Fira d'Estocs i de degustació de tapes que organitza l'Associació de Comerciants d'Alaior en el pati de l'antic col·legi La Salle. Avui es pot visitar de 9.30 a 14.30 hores i la degustació de tapes serà de les 12.30 a 14.30 hores.

Vostè té una botiga de roba de casa. Quan començà en aquest món de les vendes?

Noltros vam començar amb botigues d'altres tipus de materials i després vam ampliar amb roba de casa. D'això deu fer una desena d'anys. I el perquè d'aquesta secció, és que m'encanta la decoració, les textures i el color. De fet, he anat aprenent "sobre la marxa", amb el moviment de la botiga.

I la gent que visiti la fira, què trobarà en aquest expositor?

A la fira d'estocs trobes productes a preus molt mòdics. Són restes de materials que ja no es fabriquen, o productes solts o altres que estan bé però que mos volem llevar de damunt.

L'any passat ja va participar a la fira?

Sí, també hi vam participar.

I quina valoració en fa d'aquella primera edició?

La veritat és que va anar molt bé. Era la primera vegada, no teníem experiència i va ser un èxit. A més, el muntatge va estar molt bé. He de dir que tots vam rebre una sorpresa molt agradable quan vam veure que la gent responia a la cita.

Enguany la fira ha sofert un canvi d'ubicació. Creu que ha beneficiat al desenvolupament de l'encontre?

Jo crec que el canvi ha estat per a un bé. S'ha fet molta feina, el muntatge ha agradat molt i en general, tots els expositors estem molt contents de com ha quedat. La valoració l'haurem de fer en tancar portes de la fira però, de moment, podem dir que ha vingut molta gent i que la gent ha respost molt bé. Divendres hi va haver moltíssim moviment.

I respecte a les tapes, com ho valora?

Crec que es dóna un valor afegit a la fira perquè hi ha gent que no necessitarà res però vindrà a la fira per fer una volta i el que fa és prendre alguna cosa o fer una tapeta.

I què demana la gent?

Demanen allò que necessiten, hi sigui o no hi sigui, ells ho demanen i si hi és, aprofiten les oportunitats.

Quina és la forma d'actuar del client, compra allò que necessita o allò que està bé de preu?

Meitat i meitat. Hi ha un poc de cada cosa. N'hi ha que compren perquè veuen una oportunitat i altres que aprofiten la fira per comprar allò que necessitaven i que no havien pogut comprar durant l'any.

Què ens pots avançar de la propera temporada, quina serà la tendència de moda?

Enguany segueixen estant de moda els morats i entra el color blau, sobre tot els blaus marins. I en tema de producte, el rei de la roba de casa és el nòrdic que és el responsable de decorar l'habitació. Amb aquest aspecte, seguim fent feina amb el cotó i també amb mescles de materials.

Amb els seus anys d'experiència, quins diria que són els ingredients bàsics per ser un bon dependent?

El primer és que t'agradi la feina, tenir ganes de treballar ja que tot es pot aprendre si hi ha motivació però si no t'agrada, no s'aprendrà res. En segon lloc diria que una dependenta ha de tenir ganxo i ha de connectar amb la gent.