Música. Melodies de diferents estils van servir de banda sonora a l’espectacle - Gemma

TW
0

Menorca és havanera, mar blava, rosada perfumada de sal, verd i marès, penya-segat i sorra. És també un suggeridor còctel amb ingredients provinents de les diferents cultures que han deixat la seva petjada a l'illa i és innovació, creativitat, diàleg de melodies, paraules, gestos i moviments que evoca la tradició, la calma, la joia, l'energia, la contradicció i la bellesa de "sa roqueta"

Tots aquests elements es citaren ahir al Teatre Principal de Maó, on Dau Produccions, en col·laboració amb el Consell, els ajuntaments de Maó i Ciutadella, la Fundació Destí Menorca, l'Institut d'Estudis Baleàrics i el Casino 17 de Gener, va presentar una Mostra Cultural d'Artistes de Menorca. Prop de 400 persones van tenir l'ocasió de gaudir d'un espectacle en què artistes de diferents disciplines van regalar una mica del seu encís.

L'acte van obrir-lo les veus de Siscu Riudavets i Elena Carreras amb peces de Josep Ribas, Giusseppe Verdi i Ruperto Chapí. Al piano, els acompanyà Elsa Perches, a l'igual que "Tristia", que va ser recitada pel seu autor Ponç Pons. De la lírica i la poesia, va passar-se al jazz i l'experimentació, en diferents propostes protagontizades per Suso González, Joan Taltavull, Xavi Larsson i Ruth Sintes, la qual s'incorporà a darrera hora a l'espectacle i va commoure els assistents amb la seva càlida veu.

Pons, acompanyat aquesta vegada per Taltavull, va recitar un fragment del seu poema "Nura", tot just després que Bet Salom, amb Joan Mesquida, Lluís Gener, Martí Genestar i Suso González, captivassin al públic amb "La vida és bella". La plasticitat dels moviments de la gimnasta unida al regal musical de Nicola Piovani van fer d'aquesta, una de les actuacions més aplaudides.

Després encara quedaren melodies i paraules i traços competint amb el blanc i el negre del teclat d'un piano, al.legoria feliç de tot allò que amaga Menorca.

Avui

La celebració del Dia de les Illes Balears continua avui amb música. L'església del Socors de Ciutadella acollirà, a partir de les 20 hores, un concert de l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca. Sota la direcció de Virginia Martínez, 34 músics interpretaran "Prélude à l'aprés-midi d'un faune", de Claude Debussy, "Alborada del Gracioso", de Maurice Ravel, "Un americà a París", de Georg Gershwin, i "Siegfried Idyll", de Richard Wagner. Aquest concert, organitzat pel Govern i Joventuts Musicals, es repetirà demà al Principal de Maó.