Actuació. Lluís Sintes, Arrels de Menorca, Josep Mercadal en el contrabaix i la projecció d’imatges de Carol López feren màgica la nit - javier

TW
0

Impactats, emocionats, il·lusionats davant la resposta del públic. Van gaudir damunt l'escenari, es van sentir còmodes, van extrapolar a les prop de 800 persones la 'il·lusionassa' d'oferir una actuació d'aquelles dimensions. Sens dubte el concert de diumenge va ser l'efemèride de la seva i nostra vida, l'encontre amb el passat i l'emblema d'una terra marinera.

"Sa Gran Nit" que protagonitzaren la veu baritonal i lírica de Lluís Sintes amb el ritme musical i vocal del Trio Arrels de Menorca no deixà indiferent ningú. Ni públic ni intèrprets. I és que tan sols fer una ullada al concert i descobrir que la gent picava al sòl demanant efusivament una altra cançó després del segon bis, n'és una mostra suficient. El públic cantava, es va soltar la melena i va deixar anar l'emoció recitant una per una les cançons guardades fins el moment en el bagul dels records. Van ser "Na Nena", "Ulls verds", "Escolta'm", "Margarita", entre altres.

Lluís Sintes assegura que va ser una "nit màgica" on el públic va poder recordar que "la nostra música també és important, que tenim unes arrels que són l'empremta de la nostra existència". Sintes va començar la seva carrera dedicant-se a la música popular. Ara, malgrat haver recorregut terra i aigua defensant òpera i sarsuela, diumenge va poder fer una mirada enrere, deixar de banda per un moment obres de la talla de Turandot i esplaiar-se amb peces tan carismàtiques com "Margarita, qué lindo es el mar". Tot això li ha portat a assegurar que "la banda sonora de la meva vida és aquesta". L'acte també va comptar amb una estrena, "Sa Taquineta de l'avi" d'Arrels de Menorca a més d'un homenatge a Los Parranderos.