Primera reunió. Van assistir els onze membres, l’alcalde i la regidora d’Educació. - Joan Janer

TW
0

Presidit pel batlle Josep Carreres, i acompanyat per varis regidors, entre d'ells la responsable de l'àrea d'educació Xisca Allès, el passat dijous fou constituït el Consell Municipal Infantil i Juvenil de Ferreries. El Consell està format per onze membres de Primària i Secundària, tots ells representants dels tres centres educatius del municipi: IES Biel Martí, Col·legi Públic Castell de Santa Àgueda i Col·legi Concertat Sant Francesc, en total onze.

En primer lloc, tots els presents, començant pel Batlle es presentaren, i tot seguit els representants dels col·legis explicaren com foren elegits, mentre uns ho foren via votació, altres fou el cap d'estudis qui els proposà. La regidora Xisca Allès, passà a explicar el funcionament del consell, el qual es reunirà, de forma ordinària dues vegades al llarg del curs escolar. En aquest consell es discutiran els punts prèviament proposats en el ordre del dia i el primer punt per a debatre, per a la propera reunió, a proposta de la regidora, serà, punts forts i dèbils de Ferreries, proposta que fou acceptada per la resta de membres del consell, a més d'altres punts que ja sorgiran.

Perquè el Consell sigui efectiu, caldrà que els seus membres expliquin tot allò del que es parli en la seva escola i alhora, ser transmissors de les propostes debatudes entre els seus escolars. Entre d'altres temes que es comentaren, hi ha la importància de la participació dels més joves a l'hora de tenir una visió més clara de la realitat del poble, ja sigui via crítica del que no és creu correcte, o fent propostes de futur sobre els que els preocupa, tot tenint en compte que tots tenim uns drets, però també unes obligacions.