Teatre. Jaume Gelabert, Maria Camps, Maria Josep Morell, Diego Dubón, Antoni Pons i Martina Garriga - Javier

TW
0

El Cor Illa de Menorca celebra aquest diumenge un concert commemoratiu del desè aniversari des de la seva fundació. L'actuació tindrà lloc al Teatre Principal de Maó a les 19.30 hores i pretén resumir una dècada d'èxits. D'aquí que s'hagi preparat un repertori musical de caire operístic i "molt popular", segons apunta el president de l'entitat, Diego Dubón. S'entonaran peces tan emblemàtiques com Nabucco i La Traviatta de Giuseppe Verdi, Lucia di Lammermoor i l'Elisir d'amore de Donizetti o Cavalleria Rusticana de Mascagni, entre altres.

L'actuació comptarà amb un centenar d'intèrprets ja que hi participaran una seixantena de veus, quaranta músics entre professors, alumnes i exalumnes del Conservatori a més de cinc solistes que seran les sopranos Maria Camps i Elena Carreras, els tenors José María Olives i Jaume Olives i el baríton Jaume Gelabert.

El president Diego Dubón va assenyalar ahir que el tarannà del grup passa per voler potenciar el panorama artístic de les veus i els músics illencs així com també obrir les portes a cantants de caire nacional. Per altra banda, Dubón ressaltà que l'entitat no ha pretès encasellar-se en cap estil musical concret d'aquí la versatilitat de les seves representacions que van de les òperes i les peces sacres als musicals.

Així mateix, el director Antoni Pons Morlà posà de manifest l'oportunitat que se'ls dóna als alumnes del Conservatori perquè participin en concerts de música operística. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Maria Josep Morell, va indicar que "el grup ha destacat no només per la qualitat dels seus espectacles sinó també per la tasca formativa que han rebut tots els membres".

Les entrades ja estan a la venda a uns preus que oscil·len entre els vuit i els quinze euros.
Diego Dubón va avançar que el grup té entre mans un projecte ambiciós. Es tracta de la representació de "El Canto General" de Pablo Neruda i música de Mikis Theodorakis que està previst que es representi a finals d'any al Teatre Principal de Maó.