Parc Rubió i Tudurí. Les activitats estan programades per a cada tercer dissabte de mes - Javier

TW
0

Amb l'objectiu de dinamitzar el Parc Rubió i Tudurí de Maó i donar a conèixer la flora autòctona de l'Illa, l'Associació d'Amics i Amigues del Parc amb la col·laboració del viver de plantes autòctones del GOB i el patrocini de l'Ajuntament de Maó, engega un programa d'activitats per a tots els públics que inclou des de l'observació d'ocells, fins a tallers d'esqueixos, preparació de plantes per a infusió i recollida i preparació de llavors, entre moltes altres.

L'encontre serà cada tercer dissabte de mes a excepció de juny, que l'activitat es farà coincidir amb el Dia Mundial del Medi Ambient que es celebra dia 5.

La primera activitat és avui a partir de les 10.30 i fins les 13 hores. Es tracta d'un taller per aprendre a fer planters que impartirà el responsable del viver del GOB, Martí Pons.
El Parc Rubió i Tudurí va néixer l'any 2000 amb una clara vocació didàctica i amb la pretensió de comptar amb una exposició permanent de la flora autòctona illenca. És així com al Parc es poden trobar els diferents ecosistemes de Menorca ja siguin els boscos, les marines de brolles i màquies, les zones humides, el roquissar de litoral i els sistemes dunars i arenals.

Segons va manifestar ahir la regidora de Ciutat i Medi Am
bient, Gari Petrus, "després de deu anys de Parc, ara és quan la zona ha pres esplendor, llueix magnífic i en unes òptimes condicions".

Per la seva banda, el president de l'Associació d'Amics i Amigues del Parc Rubió i Tudurí de Maó, Jaume Gomila, va ressaltar que actualment l'entitat compta amb una trentena de socis a més del soci protector, A.Palliser, qui aporta anualment 6.000 euros. El GOB és qui s'encarrega de conservar i recuperar la vegetació del jardí.

El cost d'aquest programa d'activitats puja fins els 1.635 euros.