espectacle. Els dos grups que van actuar Ahir pel centre de Ciutadella, Lazy Chickens i Los Krokodillos, oferiren diversió i bona música a les desenes de persones que els varen seguir - Gemma

TW
0

Passejar un divendres capvespre pel centre de Ciutadella és un veritable luxe. Si al passeig se li afegeix un dia radiant, amb un sol que escalfa però no crema, el nivell puja. I si a més pel camí acompanya la música, el panorama és pràcticament immillorable, i és el que es va poder viure ahir capvespre a la ciutat de ponent, amb l'inici de la cinquena Trobada de Dixieland, inclosa dins el Menorca Jazz Primavera 2010.

Primer els Lazy Chickens i després Los Krokodillos van recórrer carrers històrics, solemnes alguns, escampant les notes múrries sortides del banjo, el saxofó, el contrabaix, el clarinet o el trombó. Tal qual el flautista d'Hamelin, els músics anaven reunint al seu voltant curiosos i més curiosos, que tenien la mateixa reacció quan començava a sonar la música: els llavis s'estiraven, dibuixant un somriure moltes vegades inconscient; els peus quedaven immòbils, plantats a terra mirant els músics, mentre el cap es movia de manera rítmica, seguint la música. Els més petits gosaven fer algun pas de ball, mentre els grans, més tímids, miraven.

La música de Lazy Chickens i de Los Krokodillos incitaven ahir capvespre al positivisme, aportaven una dosi del que s'anomena "bon rollo". És el jazz optimista, l'animat, aquell on el contrabaix i la percussió marquen un ritme que permet melodies divertides, sofisticades algunes, senzilles altres, però totes alegres. Per un moment, el jazz ajuda a oblidar la realitat, la feina, els problemes, la crisi... No hi ha més que les notes, el ritme dins el cap i el somriure a la cara. Qui vulgui, té aquest cap de setmana per gaudir del millor jazz.