TW
0

L'Ajuntament de Ciutadella disposarà de 800.000 euros per convertir Can Saura en el museu de referència de la ciutat. La consellera balear de Comerç i Indústria, Francesca Vives, es desplaçà ahir a Ciutadella per comprometre 400.000 euros dels Fons Europeus Feder més 200.000 euros que aportarà el seu Departament. A part, el Consistori de Ciutadella aportarà els altres 200.000 euros per fer realitat la museïtzació de l'edifici municipal.

La sessió plenària del proper dimecres donarà llum verda al finançament del futur museu de la ciutat. Açò implica, segons la regidora de Cultura, Maite Salord, que l'equip de govern del PSOE i el PSM renuncia al projecte que encarregà el PP a ABCN Concept amb un cost de 3 milions d'euros per "irrealitzable" i farà que el museu sigui possible per 800.000 euros.

En l'actualitat, el gruix de les obres de reforma de Can Saura està finalitzat. Segons la regidora, hi queden petits acabats, amb la previsió que l'edifici quedi enllestit per Sant Joan. La regidora avançà que després de sis anys d'obres continuades, la primera planta de l'edifici i el pati es podran obrir al públic aquest estiu, per acollir diversitat d'activitats. En paral·lel, l'Ajuntament encarregarà de forma immediata el projecte museístic, per dotar l'edifici de contingut. Hi haurà uns mesos de tramitació fins l'adjudicació de l'execució. El projecte definirà les característiques del museu que tindrà com a fil conductor la història de Menorca i de Ciutadella en particular. Tot i que Ajuntament no vol donar dades, el museu podria entrar en funcionament dintre de l'any que ve.

La batlesa, Pilar Carbonero, afirmà que "Ciutadella va aconseguir adquirir l'edifici de Can Saura com a patrimoni municipal i haurà aconseguit convertir-lo en museu gràcies a l'impuls de governs d'esquerres, el que permetrà oferir un espai cultural atractiu no sols per als residents, sinó també per als turistes i visitants". A la vegada que ressaltà que Can Saura com a centre museístic de la ciutat permetrà la revitalització social i econòmica de Ciutadella i Menorca. Carbonero i la consellera Francesca Vives, acompanyades pel director general de Fons Europeus del Govern balear, Jaume Garau, i la regidora Maite Salord, destacaren la importància de la col·laboració institucional per fer possibles projectes beneficiosos per la comunitat, com en el cas de Can Saura.