Degustacions. Els restaurants presenten plats caracteritzats per sabor, aroma i caràcter - javier

TW
0

El mig milenar de persones que ahir decidiren posar rumb cap al Recinte Firal des Mercadal es van sentir com a déus de l'Olimp. Tastaren productes de primera qualitat, elaborats amb minuciositat i delicadesa i amb un aspecte talque no hagueren contradit a qui els digués que es tractava d'ambrosia, el producte que engolien aquells que estaven per damunt dels mortals.

Els plats que esperaven ser engolits oloraven d'allò més bé, les presentacions i ornamentacions de cada restaurant lluïen perfectes, així que només hi faltava el públic per tal què la vuitena edició de la Mostra Gastronòmica que organitza l'Ajuntament des Mercadal, amb la col·laboració de Fires i Congressos del Govern i el Consell, fos un èxit. La primera jornada va superar les expectatives aconseguint reunir 500 persones que pogueren assaborir fins a onze degustacions. Fins i tot, l'activitat va rebre un grup de 120 persones de turisme sénior.

Però no només l'organització es mostrava ahir satisfeta amb la rebuda de la gent sinó que els restaurants també deixaren anar paraules de satisfacció per aquesta nova convocatòria. "Recolzem aquelles iniciatives que donin imatge de municipi, i més quan es tracta de fomentar la cultura de la restauració que, as Mercadal, ja compta amb una història", indicava ahir el gerent de Ca na Marga, Jordi Pons, qui hi participa des de la primera edició. Per la seva banda, Feliciano Lozano, propietari de Mesón Galicia, ressaltava que "el poble des Mercadal destaca per la densitat en nombre de restaurants, la qualitat dels seus productes i la gran varietat per escollir segons preferències del client".

A més, l'èxit en el nombre de restaurants participants en aquesta edició ha fet que la convocatòria hagi estat més atraient. Jordi Pons assegurava que "provar onze plats per una mica més d'un euro cadascun és un regal per als paladars" i afegia que "l'any passat hi van participar set restaurants, onze ja és un èxit i una consolidació". I és que enguany l'activitat ha comptat amb la participació de restaurants de Playas de Fornells, Son Parc i Ses Salines. Cada restaurant ha elaborat entre 1.000 i 1.200 racions.

Així mateix, els assistents van coincidir ahir en la correcta organització de l'esdeveniment, i en una bona proposta pel que fa a la relació qualitat-preu. Catalina Riudavets, de Maó, assegurava que "gràcies a aquest tipus d'activitats la gent té un al·licient per sortir a la vegada que els restaurants adquireixen més renom". Per la seva banda, Ana Triay, des Mercadal, assenyalava que "la decoració de cada establiment està tan embellida que et fa ganes provar el plat". Tothom ressaltava que els plats eren boníssims fent especial esment a les cebes farcides i la fideuà negra. Les postres tampoc van deixar indiferent al públic. Fou el cas del nen de vuit anys, Ferran Mercadal, qui no dubtà en apostar pels dolços abans que tastar els salats.

Avui, el Recinte Firal obrirà de nou les portes a les 13 hores fins les 16 hores per deixar provar de nou un tast d'empanada gallega, panadera de peix, cebes farcides, arròs caldós, fideuà negra, oliaigo amb tomàtics, llom de tonyina, pastís de peix, calamars farcits, mousse de toblerone blanc amb espuma de gerd i mousse de formatge fresc amb conserva de meló i carabassa per al preu de 12 euros.

Avui també es podran observar diversos tallers artesans a càrrec d'un vidrier, un cordador de cadires i un mestre arader a partir de les 11 hores. I a les 12.30 hores, la florista Mercè Gavaldà oferirà un taller de muntatge de jardins en miniatura.