Espectacle. Oferit per nou cavalls de la Yeguada Linares Ortiz, un de la Yeguada San Adeodato i quatre ballarins - Javier

TW
0

El Recinte Firal de Fires i Congressos va acollir ahir un espectacle hípic on la fusió entre la bellesa del cavall, la perfecció en els passos, l'art de la dansa contemporània i l'esperit solidari van aconseguir reunir un bon grapat de públic, unes 700 persones, segons l'entitat beneficiària de la recaptació, l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) a Menorca.

El festival va comptar amb nou cavalls de raça menorquina de la Yeguada Linares Ortiz, organitzadora de l'esdeveniment, un exemplar de la Yeguada San Adeodato i quatre ballarins (tres ballarines i un ballarí) d'Alba Estudi de Dansa.

L'espectacle va comptar amb nombres de doma vaquera, doma menorquina, doma clàssica i alta escola amb un estil i una precisió en els passos que provocaren aplaudiments en diferents ocasions de l'exhibició. Els forts i fluixos de la música concordaven a la perfecció amb la intensitat i la força de genet i cavall transmetent professionalitat i sentiment en torn al món de l'hípica. La Yeguada Linares s'atreví amb un "carrusel" de set cavalls amb moviments d'alta escola així com amb un nombre de cinc genets amb moviments treballats a la mà, entre altres piruetes.

Per la seva banda, Alba Estudi de Dansa va oferir dos nombres de dansa contemporània.
Però sense dubte, l'exhibició més esperada i alhora més aplaudida va ser la combinació d'art hípic amb ballet. A ritme de René Aubry, tres genets de la Yeguada Linares Ortiz i els quatre ballarins completaren un nombre coordinat i força atrevit.

El president d'AECC, Pedro Orfila, indica que quan parlem de "Yeguada Linares Ortiz parlem d'un grup de joves, un fet que li dóna un valor afegit a l'espectacle ja que ens demostra que sensibles amb l'ajuda humanitària". A més, afegeix que "han entrenat amb tanta il·lusió que els resultats són visibles amb una sola ullada".