Flors. Les decoracions dels floristes transformen els espais oferint noves i interessants perspectives - Arxiu

TW
0

Maó+Flors arriba a la seva tercera edició amb ganes de convertir la ciutat en una gran festa de colors durant dos dies, el cap de setmana del 15 i 16. L'Ajuntament de Maó, amb la col·laboració del Consell i de la Fundació Destí, han aconseguit impulsar la participació ciutadana, que s'ha animat a realitzar diferents tipus d'activitats i organitzar actes que sumen a l'embelliment d'espais que els floristes decoraran per a l'ocasió. Des de les escoletes als casals de gent gran, els escoltes i altres col·lectius, ja es troben treballant per atendre amb múltiples detalls l'allau de visitants que rep la ciutat aquests dies.El programa és més extens que mai i carregat de novetats, algunes guardades gelosament com a sorpreses... El II Festival de Teatre Infantil dóna el "sus" aquest divendres amb una sèrie d'actes que els més petits viuran amb alegria al carrer. Però la festa de Maó+Flors s'intensifica realment el pròxim cap de setmana, i l'enceta el que és el primer Festival de Música M-Sona, que no aturarà de fer música per places i carrers des de divendres al capvespre fins diumenge a la nit. Bastió de s'Illa, Grup Xalandrí, Els Cantaires, S'Esclat, Trio Arrels de Menorca, Joana Pons i S'NSMBL són alguns dels grups que posaran la banda sonora continua a Maó+Flors.

Altres novetats importants són els nous espais que es sumen al goig de veure's colorejats i perfumats amb flors i plantes. El soterrani del Principal de Guàrdia i el pati d'una casa del carrer Ferran són dos casos. També s'ha de celebrar la iniciativa de plantar intensitat de colors i olors a espais públics com la plaça Colón, amb una creació de l'Escola d'Arts de Menorca, una fira d'artesania i floral al Claustre del Carme, la mostra de patchwork a la plaça Constitució. Ningú s'ha animat encara amb el Pont de Sant Roc... una llàstima.

Maó+Flors suma la participació de 10 espais decorats per floristeries, 12 altres espais públics en els que s'hi realitzaran diferents activitats i 73 comerços que decoraran els seus mostradors per a l'ocasió. Enguany sumen set les pastisseries i forns que sorprendran el públic amb noves creacions per degustar; set llibreries que dediquen el seu espai principal a bibliografia relacionada amb el tema natural, les galeries d'art, entre les que destaca la del port Tres3tres, que, a més d'exposició, també oferirà un taller.

Maonesos, maoneses i menorquins en general estan convidats a passejar per la ciutat floral, a la que també s'espera rebre els turistes que estiguin de pas per l'Illa. Per aquest motiu, la Fundació Destí distribuirà un fulletó en quatre idiomes perquè ningú es perdi l'ocasió.