Proves. El jurat avaluarà les qualitats dels animals que es presenten en les diferents seccions del certamen - Arxiu

TW
0

El Recinte Firal des Mercadal acull aquest cap de setmana la XIV Fira del Cavall de Menorca que, entre altres manifestacions, inclou la celebració del XX Concurs morfològic del cavall de raça menorquina. La fira comptarà amb la participació d'uns 200 cavalls, dels qual 138 competiran en les diferents seccions del concurs morfològic i la resta actuaran en l'espectacle eqüestre d'avui vespre. El certamen està patrocinat per l'Ajuntament des Mercadal, Consell insular i Govern balear, mentre que l'Associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina és l'organitzadora del concurs morfològic.

Al llarg d'aquest matí es celebraran les diferents proves de la competició morfològica, que tindran com a protagonistes els poltres de 2 i 3 anys i els cavalls de 4 i més anys. El concurs prosseguirà el capvespre amb els poltres d'un any, mentre que a partir de les 18,45 hores competiran les poltres de 2 i 3 anys. Demà al matí, es completarà el concurs amb les poltres d'un any i les egües a partir dels 4 anys. Una de les novetats d'enguany és que el lliurament del premis de cada secció tindrà lloc al final de la mateixa, mentre que els premis especials es donaran en un acte que es celebrarà demà a les 13 hores.

Espectacle
Avui, a les 21.30 hores, començarà a la pista del Recinte Firal l'acte que mobilitza el major nombre de persones de tota la fira. Ens referim a l'espectacle eqüestre que enguany arriba a la catorzena edició i que compta amb la participació dels diferents grups hípics de l'Illa: Grup de Cavallers de Maó, Centro Ecuestre Equimar (es Castell), Club Hípic Sa Creueta (es Migjorn Gran), Club Escola Menorquina (Ferreries), Escola Eqüestre Menorquina (Ciutadella), Josep Carreras Pallicer (Alaior), Quadres Ca'n Bernat (Ciutadella), Ganadería San Adeodato (Es Migjorn Gran), Ganadería Linares Ortiz (Alaior) i Toni Seguí.

Expositors
Per altra banda, durant els dos dies els interessats podran gaudir d'una sèrie de demostracions sobre la feina de ferrar, fisioteràpia i odontologia equines, a més d'unes xerrades sobre alimentació de cavalls.

La fira també compta amb una àrea comercial en la que 21 comerços i entitats -públiques i privades- ofereixen els seus productes i serveis per al sector.

El Consell insular aporta 24.000 euros per a la celebració de la Fira del Cavall, amb el lliurament de 18.000 euros a l'Associació de Criadors i Propietaris i de 6.000 euros a l'Ajuntament des Mercadal. Per la seva part, l'Ajuntament hi aporta 18.000 euros per a la fira, dels quals 3.000 són per l'associació i la quantitat restant pel pagament de factures.

El programa

Dissabte
MATÍ
08.30 h. Obertura i inauguració de la Fira.
08.35 h. Morfologia IV Secció, Poltres de 2 anys (M).
09.50 h. Morfologia VI Secció, Poltres de 3 anys (M).
10.55 h. Morfologia VIII Secció, Cavalls de 4,5 i 6 anys.
11.30 h. Xerrades sobre alimentació equina (sala habilitada).
12.30 h. Demostració de fisioteràpia equina (fora de pista).
12.30 h. Morfologia X Secció, Cavalls de 7 i més anys.

CAPVESPRE
14.00 h. Funcionalitat: Secció I i Secció II.
16.30 h. Morfologia II Secció, Poltres d'1 any (M).
17.00 h. Xerrades sobre alimentació esportiva equina (sala habilitada).
18.30 h. Demostració de fisioteràpia equina (fora de pista).
18.45 h. Morfologia III Secció, Poltres de 2 anys (F).
19.30 h. Demostració d'odontologia equina (fora de pista).
19.45 h. Morfologia V Secció, Poltres de 3 anys (F).
20.00 h. Demostració de fisioteràpia equina (fora de pista).
21.30 h. XIV Espectacle Eqüestre de Cavalls de Raça Menorquina.

Diumenge
MATÍ
08.05 h. Morfologia I Secció, Poltres d'1 any (F).
10.35 h. Morfologia VII Secció, Egües de 4,5 i 6 anys.
11.00 h. Demostració d'odontologia equina (fora de pista).
11.35 h. Morfologia IX Secció, Egües de 7 i més anys.
11.40 h. Demostració de ferrar (fora de pista).
12.00 h. Demostració de fisioteràpia equina (fora de pista).
13.00 h. Assignació i lliurament dels premis especials.
13.50 h. Lliurament de les primes de les proves de Doma de 2009.
14.00 h. Espectacle de cloenda