TW
0

Content i molt agraït, així es manifestava Ponç Pons davant el fet que Jordi Odri posi en escena la seva primera obra de teatre, "Lokus", que es va editar encara no fa un any i que d'aquí pocs mesos, a inicis de la pròxima temporada, viurà la seva estrena. "Lokus" és una obra d'humor, drama i tendresa al mateix temps, amb la que l'autor fa una dissecció de la societat actual i omple de referències i cites literàries d'alguns dels seus autors preferits com Shakespeare, Txéjov i Beckett.

Odri ha explicat, "vaig pensar que sí era el moment de muntar-ho, és una obra amb grans possibilitats. L'acció la porten en gran part els dos protagonistes, emperò fins i tot el paper més petit té un regust teatral on els actors es poden lluir". El mateix Jordi Odri interpretarà el personatge principal, Blai, un boig, capaç d'expressar profundes realitats i viure somnis despert, que manté intensos diàlegs amb Miquel, un altre boig, aquest més reconcentrat, paper que recaurà en l'actor Antoni Cantamissa. Dels nou actors i actrius necessaris n'hi ha una altra de confirmada, Laura Cubas serà una de les infermeres, hi queda per confirmar el doctor, els dos fills de Blai, que Odri ha apuntat que seran ciutadellencs, i l'esposa de qui s'ha dit que és una actriu reconeguda que porta uns anys sense fer teatre, tota una sorpresa. Odri també manté en incògnita el codirector que amb ell dirigirà l'obra per tal de tenir una mirada externa que ajudi a conformar el seu propi personatge. Ha assegurat que és una persona amb ampli prestigi teatral i que s'haurà de desplaçar a l'Illa en diverses ocasions.

"Lokus" transcórrer en un hospital psiquiàtric, una habitació és el marc en el que es desenvolupen gairebé tots els diàlegs, només una escena transcorre al terrat de l'hospital, que Ponç Pons ha escrit amb un llenguatge planer, en diferents idiomes, que es conjuga amb cites textuals de grans literats. Quotidianitat i intel·lectualitat es donen la mà a "Lokus", diferents registres dirigits a un ampli públic al que es vol entretenir i a la vegada fer reflexionar des d'un univers particular creat per Ponç Pons que demostra quan difícil potser gaudir plenament de la vida i ser feliç.