TW
0

autofitxa
Em dic Álvaro Anglada i tinc 45 anys. Sóc empresari hoteler. Estic casat i tinc una fieta de 12 anys, i un fiet de 5 anys. He nascut i viscut tota sa vida a Ciutadella. Les meves aficions són els bonsais, i la fotografia. D'aquí que sigui el president de l'Associació de Bonsais de Menorca, i que hagi estat el guanyador del premi "El patrimoni de tots", organitzat per l'Associació d'Amics del Museu de Menorca.

L'obra amb la que ha guanyat el concurs, "Carrer Antic", com se li va ocórrrer?
Estic fent un curs de fotografia i vam pujar dalt la Catedral de Ciutadella. Quan vam ser a dalt, vaig mirar cap a baix i vaig veure la foto.

Per què creus que t'has endut el primer premi?
Perquè és una visió diferent del casc antic de Cituadella, perquè es veuen les teules, els edificis, l'adoquinat. Les fotos a la part antiga de Ciutadella surten soles, en definitiva.

Com descriuries la imatge en paraules?
És una fotografia que capta el moment en què una velo entra al carrer des Mirador. El que trobo que té mèrit és que no li he fet cap tractament amb fotoshop, només la vaig passar en blanc i negre. És tal i com jo vaig fer la fotografia.

És el primer guardó que reps en el tema de fotografia?
No, precisament l'any passat vaig quedar segon en la mateixa convocatòria. En aquella ocasió, vaig presentar una fotografia en colors, des de dins sa trinxera, a sa Caleta de Ciutadella.

A què es deu aquest canvi, de passar del color al blanc i negre?
És molt diferent una foto a color o una foto en blanc i negre. Crec que la imatge guanya molt més si és en blanc i negre. Per les tonalitats de grisos, els contrastos, les ombres i el llum. Sobretot en arquitectura.

Quin tipus de fotografies t'agrada fer?
A part d'edificis, m'agrada fer fotos als meus bonsais.

I això dels bonsais d'on surt?
Sóc el president de l'Associació de Bonsais de Menorca, fa set anys que vaig entrar a formar part de l'agrupació.

O sigui que a casa seva, en comptes de flors, vostè el que té són bonsais?
Exactament. En tinc prop d'un centenar d'exemplars, entre bonsais i prebonsais, clar.

Prebonsai és el que surt abans d'un bonsai?
Sí, primer el tens en un test gran i poc a poc el vas passant a un test més petit, fins que arribes a tenir el bonsai. Depèn del tipus d'arbre, triga més o menys en créixer. Jo he trigat sis anys en tenir-ne un.