reunió. Va servir per preparar el dispositiu de seguretat - Cris

TW
0

Ciutadella espera l'arribada d'unes 3.000 persones per via marítima de cara a les festes de Sant Joan, una xifra semblant a la de l'any passat. D'aquesta quantitat, el gruix de visitants arribarà de Mallorca, mentre que al voltant d'unes 800 persones ho faran des de Barcelona. Amb aquesta previsió s'ha organitzat un dispositiu de seguretat que comptarà, com sempre, amb la col·laboració de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, Protecció Civil i la Creu Roja. En total, junt amb el cos de la Policia Local. Prop de 200 efectius, una xifra semblant a la de 2009.

Ahir dematí es va celebrar la junta de seguretat en què van participar el director insular de l'Administració General de l'Estat a Menorca, Javier Tejero, representants dels diferents cossos de seguretat i la regidora de Policia Local, Anna Maria Pons.

La responsable municipal va explicar que el nombre de policies locals "es mantindrà pràcticament igual al de l'any passat, pot variar en dos o tres efectius", va assegurar. Així, la regidora va assenyalar que per als dies 23 i 24 es comptarà, en les franges més importants, amb un major nombre d'efectius. Així, el capvespre i la nit del Dissabte de Sant Joan es comptarà amb 36 agents, mentre que a la mateixa franja de dia 24 n'hi haurà 38 d'operatius. La nit de dia 22, per als festers, està previst que hi hagi 29 efectius, mentre que per a la Vetlla des Be n'hi haurà 23 i per al dia de Sant Joanet 16. Aquests nombres inclouen, segons la regidora, els 29 policies locals voluntaris que vindran des Mercadal, Alaior, Maó, es Castell i Sant Lluís per reforçar el dispositiu.

La Policia Local concentrarà els seus esforços al centre de la ciutat. Per això la Policia Nacional vetllarà per la seguretat a les urbanitzacions, mentre que la Guàrdia Civil disposarà d'una patrulla per mar per controlar l'accés al port, una altra a la terminal portuària, una a la carretera de sortida de Ciutadella i una més per si es fa necessària la seva intervenció.

Protecció Civil i la Creu Roja disposaran de 35 i 90 efectius, respectivament, amb punts d'atenció propers a ses Voltes, Santa Clara, es Born i es Pla.