Punts. Menjar, beure bé i sense excessos i protegir-se del sol i les avellanes fa ser un millor santjoaner - D.M.

TW
0

El programador Jordi Salord i el director d'art creatiu Ivan Khanet, a través de les seves empreses IK Comunicació i Grafic Lab, han desenvolupat "Es joc de ses festes de Ciutadella de Menorca", una aplicació per a la plataforma facebook. Des del passat divendres a la nit que es va penjar a la xarxa, el programa ha tingut ja més de 2.500 visites, i està tenint una molt bona acceptació per part dels usuaris.

El joc consisteix en un personatge personalitzat amb la fotografia del perfil de l'usuari, que ha d'esquivar avellanes que cauen del cel i mirar de gaudir d'un ambient festiu santjoaner. Açò és menjant productes típics com sobrassada, formatge o confits, i beure aigua i, com no, gin amb llimonada. Tot, sumant punts amb cada element que s'agafa. L'objectiu final, aconseguir la major puntuació possible sense caure en l'alcoholisme, agafar una insolació o rebre cops d'avellana. Ivan Khanet, va explicar que la intenció, a part d'entretenir amb el joc, és conscienciar la gent d'actituds que taquen la celebració.

Es critiquen fets com la festa de les avellanes que acaba sent una autèntica guerra desmesurada que provoca lesions i situacions indesitjables, o el poc control d'alguns amb les begudes alcohòliques. "Les avellanes s'han de tirar com un gest d'amor, no com una guerra, i el gin amb llimonada s'ha de beure amb moderació", apunta. Igualment, beure aigua constantment garanteix una bona hidratació

Premis
Però l'aposta de Salord i Khanet no s'acaba amb la diversió i l'educació. I és que gràcies al patrocini de diverses empreses, els jugadors que aconsegueixin millors puntuacions obtindran premis com sopars per a dues persones al nou Asador des Molí des Compte, degustacions de cockteleria d'autor al Cafè des museu, descomptes en roba a la botiga Androna, o una nit d'hotel amb circuit d'spa a un dels establiments de la xarxa Artiem a Menorca, entre d'altres.