TW
0

autofitxa
Em dic Gemma Capdevila, i tinc 49 anys. Sóc de Barcelona, però vaig venir a Menorca a l'any 1983, en acabar la carrera de professora de Educació Física per treballar en un projecte del Consell de Menorca. Actualment, sóc professora en un institut, dins un cicle formatiu d'educació física i tinc un centre de ioga des de fa tres anys al centre de Maó.

Com s'introdueix en el món del ioga?
Jo vaig començar quan vaig arribar a Menorca, a principis dels anys 80. A partir del 90 vaig començar a fer classes de ioga a l'Institut. Dins de l'assignatura d'Educació Física, fem des de fa temps una unitat didàctica de ioga.

Com es decideix a muntar un espai de ioga?
Després de fer la formació de professora de ioga a Madrid vaig demanar una llicència d'estudis per fer una treball sobre ioga i consciència corporal en adolescents. Al cap de poc temps vaig trobar un local preciós i vaig tenir clar des del primer moment que havia de ser un centre de ioga.

Com li explicaria a algú que no ha practicat mai ioga quins són els seus beneficis?
El ioga et permet connectar amb tu mateix, amb el teu cos i amb les teves emocions. Els seus beneficis passen per una millora postural, un alleujament de l'estrés, millor concentració, una millora de la condició física, etcètera. Podríem resumir-ho en un increment de la salut i del benestar personal.

A qui ho recomanaria?
És una activitat recomanable per a tothom, gent de totes les edats, amb gustos i característiques diferents.

Creu que hi ha hagut una proliferació de professors, i adeptes al ioga en els darrers anys?
En els darrers anys aquesta pràctica s'ha estès molt a occident, suposo que degut a que el nostre estil de vida sedentari i la gran quantitat d'estímuls que ens envolten provoquen sovint patologies que aquesta disciplina mil·lenària contribueix a alleujar. El benestar que sentim quan dediquem un temps a nosaltres mateixos i al nostre benestar és una experiència que a tots ens agrada. És per això que la gent s'apropa a aquestes disciplines que ens aporten salut, alegria i serenitat.

Què ofereixen al seu centre?
En el nostre espai oferim classes i altres activitats relacionades amb diferents estils de ioga i altres tècniques de consciència corporal. Tenim estils molt actius i d'altres més pausats, uns centrats més en allò corporal i d'altres que incideixen també en la vessant espiritual, classes per embarassades, etcètera.

Ho complementa amb una altra ocupació?
Sóc professora en un cicle formatiu d'educació física. Però estic molt centrada en el ioga. Encara que fa més de vint anys que vaig començar a fer ioga, en fa cinc que em va fer moltes ganes aprofundir en aquest món.