Canyes Verdes - Fel Taltavull

TW
0

Les canyes verdes simbolitzen la tarja d'invitació per tal que els membres de la qualcada puguin accedir a les begudes. S'entreguen la vigília de Sant Joan davant el Molí des Cavallitos, quan la qualcada torna de Sant Joan de Missa; quan els cavallers pugen des Pla, el dia a Sant Joan matí, i després dels Jocs des Pla, el fosquet.

D'ençà 1988, les canyes verdes que s'entreguen es cullen al lloc de Binibò, on hi ha un tros de terra on creixen ufanoses.

Són herbes semblants a les gramínies, però més gruixades i altes, que neixen de forma silvestre a les zones humides de Menorca.

Enguany ha estat un grup de voluntaris que ahir s'ajuntaren per tallar les canyes verdes. Es tracta de la seva particular aportació a la festa. Han participat: Fel Taltavull, Joan Taltavull, Tóbal Bonet, Llorenç Moll, Toni Anglada, Maties Pizarro, Toni Pizarro, José Pascual, Nuri Pons i Josep Enric Pascual.

Per a poder satisfer l'entrega a tots els cavallers de la qualcada en les tres tandes de Sant Joan, varen recollir aproximadament unes 600 canyes.

Tot i que va ser una jornada de feina, la trobada es convertí en un acte de companyerisme i de compartir la il·lusió prèvia que va associada a la festa.