PORT DE FORNELLS. Les embarcacions participants van recórrer un itinerari al voltant de tres boies situades de forma estratègica a la badia de Fornells - Gemma Andreu

TW
0

Trenta-dues embarcacions van participar ahir capvespre en la primera jornada de la "22 Trobada de barques clàssiques de Menorca", que aquest cap de setmana es celebra al port de Fornells, amb l'organització de l'associació Amics de la Mar de Menorca.

La majoria dels bots i llaüts provenen dels diferents ports de l'Illa, com Maó, Ciutadella, Fornells i Addaia, però també es poden admirar altres quatre embarcacions d'altres indrets, com els llaüts "Sa Rata", procedent de l'Escala, a la Costa Brava, "Agustina" del Port d'Alcúdia, i "Volga" de Palma, a més de la llanxeta felanitxera "Tuta 3a".

Sobre les 15.30 hores es va formalitzar la inscripció final de les embarcacions participants -dues menys de les que en un principi s'havia previst- i també es va celebrar la reunió entre els diferents patrons, en la que es va explicar les particularitats del recorregut i la instal·lació de tres boies per delimitar la zona de navegació. Una hora després, va tenir lloc, a toc de corn, la sortida de les trenta-dues embarcacions des del Moll Vell. Com ha assegurat el secretari d'Amics de la Mar de Menorca, Josep Gornés, es tracta d'una trobada de caire patrimonial, que no una prova competitiva, en la que les embarcacions de llenya passegen la seva bellesa fruit d'hores i hores d'un acurat manteniment. La majoria de les embarcacions van finalitzar el recorregut sobre les 19 hores, tot i que una hora després algunes encara navegaven dins la badia. A més, la Confraria de Pescadors de Fornells va posar el bot de salvament a disposició del públic per apropar-se més a les embarcacions participants

Als voltants de les 21 hores, va començar la festa marinera a la zona dels vivers, amb la interpretació d'havaneres i una menjada de peix fregit, que van preparar els propis participants en un acte obert també als veïns i visitants de la població marinera.
Per avui matí està prevista una nova sortida de les barques a la mar, que finalitzarà amb un dinar i l'entrega d'obsequis als participants.