Lliurament. El jurat i les entitats patrocinadores juntament amb els guanyadors i finalistes del XIX Premi de Narració Curta Illa de Menorca, ahir a la sala de Cultura Sa Nostra de Maó - Gemma Andreu

TW
0

"Ara tots vostès resten convidats a assistir a un concert esplèndid on poder lliurar-se a unes amants generoses, cultes, encisadores, fidels, diverses, amables, passionals, sanes, aclaparadores: les paraules". Amb aquesta simfonia triomfal que ofereixen els mots, Juan Luis Hernández anunciava ahir que el Premi de Narració Curta Illa de Menorca tenia nou guanyador.

És així com el jurat d'aquesta dinovena edició del certamen literari que convoquen la Fundació Sa Nostra, el Consell insular i Editorial Menorca, va elegir com a obra guanyadora "Ca ses russes" de Llucia Palliser Santana, natural de Maó, premiada amb 1.500 euros. El segon premi fou "Trajecte passional" de Zulema Bagur, un guardó valorat amb 600 euros. La menció pel millor relat d'un autor menor de 25 anys i dotada amb 450 euros fou per Marta Coll Torrent, de tan sols 15 anys i natural de Ferreries amb el relat "Enigma". Segons va apuntar el secretari del jurat Lluís Vergés, la jove autora ha estat guardonada amb 450 euros i una beca d'assistència a la Trobada d'Escriptors en Llengua Catalana dins la Setmana dels Premis Octubre que es celebra a València. Igualment ha estat seleccionat per a una beca Pau Seguí Pons, de 20 anys pel seu relat "L'odissea de la llum".

La publicació d'aquestes històries es farà juntament amb una sèrie d'obres que el jurat va seleccionar com a finalistes. El membre del jurat Juan Luis Hernández va indicar que "Ca ses russes" ha estat seleccionada "per l'extrema sensibilitat, intel·ligència i harmonia on l'autora ha sabut unir dos món aparentment antitètics, el món suau de la infantesa i el sòrdid de la prostitució convertint la paradoxa en un cant en favor de la tolerància". I respecte a l'obra de Zulema Bagur, ressaltà que malgrat proposar un relat coral, "quan tot sembla dit, l'autora ho capgira per emportar-nos per un altre camí".

En l'acte de lliurament, el president d'Editorial Menorca, José Díaz Montañés, va agrair a participants i jurat la feina de foment de la qualitat literària i remarcar la importància d'obrir les portes de les creacions perquè tothom en sigui partícip. Per la seva banda, el conseller Joan Lluís Torres parlà de paraules endolcides amb vivències, sentiments, però mai solitàries.

Premiats
-PRIMER PREMI: "Ca ses russes". Llucia Palliser Santana.
-SEGON PREMI: "Trajecte passional". Zulema Bagur.
-Millor Relat d'un autor menor de 25 anys: "Enigma". Marta Coll Torrent (15 anys).
-Menció especial: "L'Odissea de la llum". Pau Seguí Pons (20 anys).
-Finalistes: "Tratado del buen comediante". Jorge Duro Salas. • "La noia del dolç somriure". Laura Rotger Coll. • "Me da en el pecho". Juan Elorduy. • "Roger, la boira i la carretera de Sant Climent". Vicent Vila i Plà. • "Un somriure dolç a la vida". Miquel Pascual Garcias. • "La invasió". Josep Masanés. • "El senyor Esteve ja no té res a fer". Francesc Pons Sans. • "El herido invicto". Antoni Toral. • "El monje y la huida". Raül Buñuel Rosselló.