Presentació. El conseller Joan Lluís Torres i alguns dels organitzadors, ahir a la seu de la institució insular - PCIME

TW
0

Els 34 estudiants de llengua catalana que participaran a partir de dissabte en la vuitena edició del Campus Universitari de la Llengua Catalana, que se celebra a la localitat mallorquina d'Artà, visitaran Menorca el pròxim dia 31. Durant la seva estada a l'Illa, els alumnes, que procedeixen de 17 països, faran una ruta literària per la zona històrica de Ciutadella guiats pel periodista i investigador Miguel Ángel Limón. Alhora, rebran un curs de literatura menorquina a càrrec de l'escriptor Joan Francesc López Casasnovas.

No és la primera ocasió que Menorca participa en aquesta iniciativa, organitzada conjuntament per l'Institut Ramón Llull i el Govern d'Andorra. El conseller de Cultura i Educació, Joan Lluís Torres, va recordar ahir que ja l'any passat els estudiants van visitar l'Illa durant el primer cap de setmana d'agost, coincidint amb les festes patronals d'es Migjorn Gran.
Per la seva banda, la directora adjunta de l'Institut Ramón Llull, Fanny Tur, va assenyalar que l'objectiu que els alumnes surtin de Mallorca és "que tinguin l'oportunitat de conèixer millor la realitat de Balears".

El campus, dirigit a persones que es formen a l'exterior del domini lingüístic, pretén que els estudiants millorin el seu coneixement de la llengua catalana a través de cursos de llengua i cultura i la participació en diverses activitats culturals i d'oci.

Els alumnes procedeixen de Rússia, Eslovàquia, Itàlia, Índia, Hongria, Argentina, Anglaterra, Portugal, Romania, França, l'Iran, Estats Units, Canadà, Sèrbia, Alemanya, República Txeca i Espanya.