Jaleo. La plaça de S’Algaret va acollir un any més un dels principals actes de les festes patronals - Cris

TW
0

Les festes en honor de Sant Antoni Abat van convertir ahir Fornells en un esclat de festa, cavalls i diversió. La celebració de les solemnes completes i el posterior jaleo van marcar el desenvolupament de la primera jornada festiva, en un cap de setmana en el que els fornellers i visitants gaudiran de la tradició.

La coincidència, dia per dia, amb la celebració de les festes de Sant Jaume, des Castell, va fer que Fornells no presentés l'afluència de persones d'altres anys. No obstant açò, van ser centenars els fornellers i persones s'altres pobles que, a poc a poc, van congregar-se a la zona més cèntrica del poble, per tal de viure intensament el dissabte de la festa. La repicada de campanes i el llançament de coets van anunciar l'inaici de la festa, amb la posterior sortida de la qualcada presidida per la caixera batlessa Constanza Navarro i el caixer capellà Francesc Cardona, mentre que l'Agrupació Musical de Ciutadella va amenitzar el passacarrers.

El Passeig Marítim, amb els seus restaurants reconvertits en taulells de bar, atreia la presència de nombroses persones amb l'ànim de divertir-se i brindar per les festes. Els més joves també van poder gaudir de l'oferta d'oci i dels feriants ubicats a la zona més propera de la mar.

A les 19,40 hores, les autoritats, encapçalades pel president del Consell, Marc Pons i el batle des Mercadal, Francesc Ametller, i els caixers i cavallers van assistir a les completes a l'església del poble, els fonaments de la qual van ser construïts pels fornellers amb el seu treball personal el 1783, segons recorda una placa situada a l'exterior sobre la porta lateral de l'edifici. Vint-i-cinc minuts després, acabat l'acte religiós, els quaranta sis caixers i cavallers van dirigir-se a la plaça de S'Algaret, on una autèntica gernació esperava l'arribada dels protagonistes de la festa. L'emoció continguda va esclatar en el moment en que l'Agrupació Musical de Ciutadella va interpretar les primeres notes per amenitzar el jaleo, que va ser una demostració de les habilitats i sintonia entre els cavallers i els cavalls. La festa va continuar amb la revetlla fins a la matinada.

En el moment de tancar l'edició, les festes s'havien celebrat amb normalitat, sense cap tipus d'incidència destacable. La Creu Roja va realitzar 19 intervencions, la majoria degut a cops i trepitjades, però sense importància.