Assaig. El Claustre del Carme de Maó acollí ahir l’assaig general del Festival de la Cançó - Gemma Andreu

TW
0

Mentre Cris Juanico deixava anar la veu a ritme de John Lennon, la resta cantussejava fent-li de cor improvisat. Mentre Andrés Robles i Gemma Trujillo cantaven "El vals de las mariposas", els altres es movien enamorats per la música.

Tanta veu reunida ahir al Claustre del Carme de Maó, tant d'art en un mateix assaig i tantes cançons de sempre anunciaven que alguna efemèride estava a punt d'obrir el teló i sacsejar records i sentiments. I així és. Aquest dijous a les 21.30 hores el camp de futbol Los Pinos d'Alaior acollirà la tercera edició del Festival de la Cançó, enguany dedicat als anys 70 i amb un repertori musical intens i carregat de moviment.

L'edició d'aquest any incorpora noves veus com les de Miquel Plana, Gemma Trujillo, Lore Arantzamendi, Maria Fortuny i Shanti Gordi, i no comptarà amb les de Martina Garriga, Antonio Rodrigo 'Popi' i José López.

Segons ressalta el regidor d'Educació i Cultura, Josep Portella, a dia d'ahir s'havien venut 800 entrades amb la previsió que s'arribin a assolir les xifres de l'any passat que van rondar les 1.400 persones. Jordi Odrí, qui presentarà l'espectacle acompanyat per Cristina Jimeno, assenyalà que "juguem a fer un festival que recordi aquell temps, que ajudi a fer història ja que la música també és una forma de fer cultura". Els cantants ressaltaren la importància de reunir veus de gran nivell vocal i interpretatiu però sobre amb procedències d'estils musicals molt diversos –com la lírica, la cançó popular, el rock– que s'han conjugat de forma esplendorosa. "Ens hem entès perquè parlem un llenguatge comú", apuntava ahir Miquel Plana, i Joana Pons concretava amb "ens comprenem per l'amor a la música que sentim". Així mateix, Maria Camps emfatitzava que "organitzar la tercera edició d'un esdeveniment tan multitudinari i saber-lo dur amb tanta professionalitat i dignitat com el primer dia, és un fet lloable i que parla de menorquinisme".

Per la seva banda, el director musical, Ricard Ramisa, ressaltà la línia melòdica del repertori elegit "sempre cercant aquelles cançons que sonaven per la ràdio de llavors, Radio Popular, així com a les discoteques i que tothom recorda".