TW
0

Autofitxa
Em dic Pere Amilibia i sóc nascut a Sant Just Desvern. Fa gairebé 40 anys que vinc a Menorca amb la família i hi he viscut en diferents èpoques de la meva vida, en períodes de cinc a sis anys. Sóc escultor i artista plàstic, però no em dedico només al meu art, també treballo en altres disciplines com la decoració, el disseny, la joieria i la promoció de les arts. Toco l'ukelele amb el grup musical No hi som tots, de Fornells. Estic esperant el meu primer fill que arribarà el gener... això sí és art!

Amb quina vocació neix l'Associació Cultural Art al Nord?
Neix per poder realitzar un somni dins el sistema en què estem immersos, és a dir, desenvolupar projectes culturals, relacionar-nos amb altres entitats de caire social o artístic, poder gestionar espais com la galeria de sa Taula a Fornells, desenvolupar cursos i tallers per tal de divulgar en favor de l'art i el patrimoni cultural, en definitiva expressar-nos en llibertat i mostrar el que sentim o pensem a la vegada que ampliem l'oferta cultural a Menorca.

Qui en forma part?
Els que actualment formem part de l'associació som tres artistes i gestors de la cultura: Sisi Armengod, Mariona Esteba i jo mateix.

Quin és el moviment cultural del nord de Menorca?
A Menorca, el nord forma part del sud, de l'est i de l'oest. Penso que no és bo separar-los, ja que l'Illa és un tot dins la Mediterrània. Més que un moviment, a Menorca hi ha un conjunt de bons artistes que treballen i gaudeixen de l'entorn per a crear. A fora de s'Illa se sent parlar de Menorca per les propostes de música i altres disciplines que s'ofereixen.

Què faltaria per despertar l'interès de la gent en l'art i la cultura en general (infrastructures, artistes, públic, etcètera)?
El més important és l'educació, i sobretot ser conscients del món en què vivim, i que la tradició i la cultura són el motor de la nostra societat.

Quines són les exposicions que s'estan preparant en aquests moments?
Hem programat tres exposicions a sa Taula que expliquen el procés artístic i mostren fotografia, tant contemporània com antiga. La primera pertany a la col·lecció d'un dels especialistes en fotografia dels anys 50 com és Olivier H. Verdier, en la qual es mostren imatges d'artistes com Picasso o Braque disparades per autors com Quinn, Brassaï, Doisneau. La segona, d'una artista de Menorca, Inesdelaisla, mostra imatges creades per ella mateixa a partir de càmeres casolanes, fetes amb llaunes. Al mateix temps la fotògrafa dirigirà un taller de fotografia estenopeica adreçat a tots els públics. La darrera exposició mostrarà, de la mà de Julia Carroggio, els artistes de l'Illa als seus tallers, així com una mostra de les obres de joieria i pintura de Sisi Armengod.

A part de les mostres, alguna activitat més prevista?
L'esdeveniment pel qual vàrem crear l'Associació és el festival Art al Nord, que serà els dies 20, 21 i 22 i per al qual comptem amb artistes de dins i de fora de l'Illa amb propostes innovadores com el "butoh drawing" de Tom White (San Francisco, EEUU) i les "performances" improvisades d'Annette Skov (Dinamarca). També comptarem amb concerts, dansa i exposicions dins les cases del poble. Hi esteu tots convidats.