Festa. Migjorners i visitants van allargar al màxim l’esperit festiu - Cris

TW
0

Es Migjorn Gran es resistia a donar per acabades les seves tan estimades festes de Sant Cristòfol. Per açò tot el poble seguia immers en la bulla fins ben entrada la matinada. El darrer dels actes previstos era la revetlla a sa Plaça, amb el grup Sarau, just després dels focs artificials a mitjanit.

El plat fort de la nit va ser el tradicional jaleo d'ases. En aquesta ocasió, els membres del grup que qualcaven els animals anaven vestits de dona. També els músics de la Banda Municipal des Migjorn anaven amb disfresses, en aquest cas ficats en el paper de cantants de gospel, amb les seves corresponents perruques a "lo afro" i també les seves respectives túniques.

Jaleo
La plaça es va omplir de gent desitjosa de participar en el darrer jaleo de les festes 2010. Els ases, com sempre, els protagonistes involuntaris i castigats excessivament. Però la tradició mana, aixecant-los per les potes davanteres com si de bots de cavall es tractés.

El jaleo va començar tot just cinc minuts després de les nou i mitja i es va allargar per espai d'una hora després que es fessin diverses voltes.

Després, una vegada acabats els bots amb els ases, la banda va oferir la ja tradicional samba, un dels grans moments de la nit gràcies als ritmes que marcaven els músics.

Els carrers del poble eren plens de gent, tot i que no n'hi havia tanta com dissabte vespre, el dia de més afluència no només d'enguany, sinó possiblement dels darrers anys.

Ara, es Migjorn Gran descansa després d'un llarg i molt intens cap de setmana de festa gran, tot recordant la bulla viscuda i esperant amb ganes que passi un any per tornar a sentir el primer toc de fabiol de les seves festes de Sant Cristòfol.