TW
0

Autofitxa Em dic Maria Lluïsa Oliva Morro, tot i que el meu nom artístic és Malu Morro. Vaig néixer el 7 de juliol de 1968 a Palma. Fa cinc anys que visc a Menorca, on vaig arribar per motius laborals. Vaig treballar com a animadora turística a l'Hotel Pueblo de Punta Prima però fa uns anys vaig donar "carpetazo" a aquesta etapa de la meva vida i ara treballo com a guia receptiva de Viatges Magon a l'Aeroport.

¿Per què va deixar el món de l'animació turística?
Vaig treballar durant 16 anys en aquest món, fent feina per a diverses cadenes hoteleres com Son Melià, Ola Hotels o Sun Club Hotels. Portava grans equips d'animadors amb els que organitzàvem espectacles d'envergadura i la veritat és que m'ho passava molt bé. Tot i així, alguna cosa dins meu em va dir que ja era hora de dedicar-me a un altre tipus de públic. Volia donar-me a conèixer a la societat menorquina.

¿Com està funcionant l'experiència fins al moment?
Molt bé. He anant sembrant llavors i m'estan sortint moltes coses. El problema és que entre els mesos d'abril i octubre, quan treballo per Viatges Magon, no tinc gaire temps i a vegades he de rebutjar ofertes perquè em coincideixen amb la feina. Però a l'hivern tinc molt temps i sempre estic disposada a fer coses. A més, també estic dins l'associació Creatius Heura, de Ciutadella, i faig animació infantil i contacontes.

¿Treballa sola?
Fins el moment havia treballat sola amb dos espectacles de cabaret anomenats "Pasen y vean" i "El consabor". Però precisament el passat dimarts vam estrenar a sa Terrassa del Claustre de Maó l'espectacle "Les chaches sense fronteres", amb l'actriu i cantant Adriana Aguilar. La resposta va ser molt bona i la gent ens va animar a seguir endavant.

Hi ha molta diferència entre actuar per a turistes o per a públic menorquí?
Sí. El turistes paguen per estar allotjats a un hotel i perquè algú els animi. Pel contrari, la gent que ve a veure els meus espectacles no saben què es trobaran i, d'alguna manera, te'ls has de guanyar per tal que tornin.

Avui oferirà "Pasen y vean" al Bar Nou de Maó. ¿Amb què es trobaran els assistents?
"Pasen y vean" és una sèrie d'interpretacions femenines molt dispars i, entre cada una d'elles, hi ha un monòleg. La interacció amb el públic juga un paper fonamental, gairebé no surto d'escena, fins i tot em canvio de roba davant de la gent.

¿Es tracta d'un espectacle còmic?
Sí. En tot el que faig sempre hi ha una "xispa" de comèdia. Tot i així, no descarto provar altres gèneres. Estic oberta a tot.

¿Té qualque projecte en marxa?
La intenció és muntar un espectacle infantil amb Creatius Heura per poder oferir-lo a les escoletes, biblioteques o festes populars.