Atractiu turístic. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament pretén adoptar un model turístic diferenciat, oferint la possibilitat que els visitants deixin el cotxe i entrin al centre en velo - Cris

TW
0

Es tracta d'una prova pilot. Durarà dos mesos i servirà per veure la possible viabilitat d'un servei de lloguer de bicicletes a diferents aparcaments de la perifèria de Ciutadella, perquè tothom qui ho desitgi pugui visitar la ciutat, no en cotxe, sinó en velo.

A aquesta prova pilot s'hi han adherit dos comerços de bicicletes del municipi. La iniciativa consisteix en instal·lar un servei de lloguer de bicicletes on hi hagi bosses per estacionar-hi cotxes i que estiguin allunyades del centre de la ciutat. En aquest cas el lloc escollit és l'aparcament de l'avinguda Palma de Mallorca, just a la vora del skatepark. Allà, i gràcies a un projecte SOIB, l'Ajuntament hi destina un informador turístic que és l'encarregat d'atendre les peticions de lloguer, oferir informació turística i de realitzar enquestes entre les persones que s'hi dirigeixin de cara a tenir les dades d'un perfil fiable d'usuari.

Passats els dos mesos s'analitzaran els resultats d'aquesta iniciativa i es valorarà la possibilitat d'incorporar-la definitivament.

L'alcaldessa de Ciutadella, Pilar Carbonero, va explicar que l'objectiu és eliminar bona part del trànsit rodat del centre antic, sobretot els mesos d'estiu quan la circulació s'hi fa més complicada. Les dues empreses que participen en la prova pilot ofereixen, de moment, bicicletes de passeig i híbrides per 7 euros per un dia, per 10 per dues jornades i hi ha descomptes per a grups nombrosos. L'horari d'atenció al públic és de dimarts a dissabte de 9 a 14 i de 18.30 a 20.30 hores. El servei inclou les tasques de manteniment i de reparació.