Nombrós públic. Els assistents es van mostrar molt interessats i participatius - J.J.

TW
0

La presència del cap de Meteorologia de TV3 a les Xerrades a la Fresca que organitza el GOB, en col·laboració de l'Ajuntament de Ferreries, convocà molta gent al Pla de l'Església per escoltar les aportacions d'aquest home del temps sobre el canvi climàtic.

Ajudat per gràfics i mapes, la xerrada de Tomàs Molina tingué un to didàctic i alhora entretingut. Parlar del que passarà en un futur és difícil, però del que no hi ha cap dubte, i per tant és cert, és que seguint el registres de temperatures dels darrers anys hi ha una tendència a l'alça, com també els registres pluviomètrics, denoten un decreixement. Amb aquestes dades, amb els gasos que enviem a l'atmosfera, amb l'augment de població constant, les prediccions assenyalen un canvi climàtic, si bé, cal ser cauts i no alarmistes. Un canvi climàtic no significa la fi del món, simplement ens haurem d'adaptar a la situació, per a alguns la cosa pot ser bona, i per a altres no tant. Països con Rússia podrien passar a ser un dels principals productors de cereals del planeta, alhora que països com els Estat Units, en aquest camp, no els aniria tan bé.

Centrant-se a Menorca, probablement, de complir-se les prediccions que apunten cap aquest canvi climàtic, les primaveres i tardors serien un xic més càlides, i la reducció de les pluges obligaria a racionalitzar l'aigua. De Balears, potser Menorca seria la que menys canvis sofriria. Dins un món global, a Menorca aquest canvi podria suposar allargar la temporada turística, per la bonança del clima, i a l'estiu, tal vegada vindria menys gent, atès que el països de procedència del turistes tindrien uns climes més apropiats per estiuejar.

La xerrada va finalitzar amb preguntes del públic, que van trobar les respostes adients de Tomàs Molina, qui aconseguí la complicitat del assistents, per la seva gran facilitat per fer entenedor allò que ens sembla difícil, i així fou agraït amb forts aplaudiments.