Jaleo. La gent va anar omplint la Plaça progressivament fins a deixar-la petita. Tot i açò els cavalls s’hi feien lloc amb els seus bots i arronsades - Paco Sturla

TW
0

Ferreries va continuar ahir amb les seves tan estimades festes de Sant Bartomeu després d'una llarga primera jornada. De bon dematí, a les vuit i mitja, la Banda de Ferreries i la comparsa de capgrossos van recórrer els carrers del municipi per deixondir tothom amb l'alegre Diana, tot recordant que la qualcada era a punt de sortir.

Alguns dels que el dia anterior allargaren la festa fins la matinada es fregaven els ulls per no perdre's ni un instant d'aquest Sant Bartomeu. El fabioler va iniciar el replec de la setantena de cavalls que conformaren la comitiva i que anaren passant pels diferents carrers del poble.

Seguint l'horari establert, a les onze en punt, el caixer sobreposat, Tomeu Riera, arribava a la tarima instal·lada a les portes de l'Ajuntament per entregar la bandera al batlle, Josep Carreres, qui la va penjar al centre de la balconada. La resta de cavalls de la qualcada va passar per davant les cases consistorials, fins que hi arribaren el caixer batlle i sa capellana, Basili Martí i Bosco Faner, moment en què la Banda inicià el segon jaleo de les festes. Eren les 11.10 hores quan els cavalls es començaven a alçar enlaire al ritme de la música.

Sense incidents

Igual com succeí el dia anterior, la segona jornada de festes també va ser molt tranquil·la. Segons el cap de la Policia Local de Ferreries, Simón Bosch, no es va produir cap incident de caràcter greu. Açò si, es van haver de retirar dos dels cavalls que integraven la qualcada.

El jaleo es va allargar fins més enllà de les tres i mitja del capvespre, després de les tres voltes i l'entrega de les canyes verdes amb les culleretes de plata. Ja més tard, al voltant de les 18 hores, caixers, cavallers i autoritats es donaren cita a l'Església de Sant Bartomeu per assistir a la Missa Solemne on es repartiria l'aigua-ros.

Ja només quedava la celebració de la Beguda de Caixers a l'Ajuntament i, en acabat, anar fins els domicilis del caixer batlle i el caixer capellà per despedir-los.

Després, la comitiva es dirigí novament fins a les cases consistorials. Allà, el caixer sobreposat retornà el penó a l'Ajuntament i el fabioler, Joan Mir, entonà el darrer toc de fabiol de les festes de Sant Bartomeu 2010.
altres actes

Però al dia encara li quedava la darrera empenta. Primer a la Plaça d'Espanya amb l'espectacle infantil a càrrec del servei d'animació de l'Hotel Sol Gavilanes, i més tard, a la nit, amb les revetlles amenitzades pels grups Juan Reinés i Yanko al Carrer Nou i l'orquestra Sarau a l'antiga pista de bàsquet.

Avui és el torn del jaleo d'ases, al Pla de l'Església, a partir de les 11 del matí.