Capvespre. Quatre hores van ser suficients perquè els deu artistes que es van presentar puguessin executar la seva obra - Gemma Andreu

TW
0

El port de Maó ahir, com tantes vegades, va convertir-se en la imatge que deu pintors plasmaven en un quadre amb què, en aquesta ocasió, participaven en el concurs de pintura ràpida que havia organitzat l'Associació de Comerciants del Port de Maó. A les 16 hores es trobaven tots pintant. L'indret en cada cas estava pensat i només van rectificar l'emplaçament a causa del vent que bufava de valent. Tot i així els artistes, la majoria amateurs, muntaren els seus cavallets i es llançaren amb les pintures a crear la seva obra. Dos participants es van quedar fora de concurs per no complir amb les mides ajustades a les bases que es regulaven des de l'espai d'art Tres3tres punt de sortida i d'arribada, a les 20 hores, del concurs.

Àngels Haro es trobava al Fonduco. Estudia a l'Escola de Dibuix de l'Ateneu des Castell fa tres anys i pintar a l'aire lliure era per a ella una oportunitat. "Que faci vent és bo perquè la mar està arrissada i picadeta, i dolent perquè tot es mou, ja he hagut de rectificar la farola en un parell d'ocasions" comentava.

Per a Maria Bagur participar al concurs era una pràctica. És estudiant de Belles Arts, està a punt de començar el tercer curs, "no he fet res durant l'estiu i el concurs m'ha motivat a pintar abans de començar de nou les classes" reconeixia. Maria havia trobat una redossa també al Fonduco i avançava ràpidament amb la seva obra.

Toñi Bosch, des Mercadal, tenia clar que volia pintar i es basava en una fotografia que li permetia endinsar-se amb detall en els reflexos de la mar. Fa sis anys que estudia al Punt d'Art del seu poble i s'havia refugiat en un portal del Moll de Llevant per anar fent.

El premi per a l'únic guanyador és de 500 euros i el jurat ha estat conformat per dues persones de l'Associació de Comerciants del Port de maó, dos representants de l'Ajuntament i dues persones de l'espai Tres3tres.

Les obres s'exposen a diferents comerços perquè els passejants les puguessin contemplar.

Activitats
La del concurs de pintura ràpida no és l'única proposta que fa aquest estiu l'Aassociació de Comerciants del Port de Maó. Dia 10 de setembre es recolliran les fotografies que es presentin a l'altre concurs convocat. Cada persona podrà presentar un màxim de tres obres sobre la temàtica del port. dd sola obra, consistirà en diversos vals de compra en establiments del port.

Per altra part els dies 14 i 15 es convoquen tots els artistes que ho desitgin a participar en una exposició d'escultura que compartirà espai i temps amb la de fotografia. Les escultures romandran dos dies exhibides a l'aire lliure i tant la temàtica com les mides i el material són lliures. Les obres s'han d'entregar dia 14 entre les 10 i les 12 hores.